Менш, ніж за годину: паска без дріжджів, яка не черствіє
Менш, ніж за годину: паска без дріжджів, яка не черствіє

Менш, ніж за годину: паска без дріжджів, яка не черствіє

Спекти паску на свято - свята справа. Але не всі господині люблять возитися з нею: у когось часу катастрофічно не вистачає, хтось просто не дружить із дріжджовим тістом. У цьому разі виручить паска без дріжджів - рецепт, на який у вас піде всього година часу (або навіть менше).

Паска - рецепт без дріжджів

Інгредієнти:

  • яйця (С0) - 5 шт;
  • сіль - 0,5 ч.л.;
  • цукор - 1,5 склянки (об'єм склянки 200 мл);
  • ванільний цукор - 3 пакетики (21 г);
  • масло вершкове - 1 пачка;
  • молоко - 2/3 склянки (150 мл);
  • борошно - 4,5 склянки (600 г);
  • розпушувач - 2 пакетики (20 г);
  • цедра апельсина;
  • сухофрукти (родзинки, курага, журавлина) - 150 г.

Ця кількість інгредієнтів розрахована на дві великі паски (паперова форма на 3 см) або 4 маленьких (форма на 9 см).

Розігрійте духовку до 180С. Змішайте яйця із сіллю, цукром і ванільним цукром і збийте масу до пишності та посвітління.

Яєць категорії С1 потрібно взяти 6 шт.

Додайте м'яке масло, ще раз збийте, влийте молоко, перемішайте. Змішайте борошно з розпушувачем і всипте в основну масу та перемішайте. Натріть на дрібній тертці цедру лимона, додайте в тісто цедру і промиті сухофрукти, перемішайте.

Форми для випікання наповніть на 3/4 висоти. Поставте випікатися в розігріту духовку на 30-35 хвилин - швидка паска без дріжджів готова.

Прикрасьте випічку зверху глазур'ю, цукатами, горішками або посипкою - раніше ми розповідали, як готується желатинова глазур, що не липне і не тріскається.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader