Якщо вам набридла звичайна курка, наполегливо радимо приготувати її саме за цим рецептом. В такому випадки на вашому столі опиниться надзвичайно ніжна та соковита курочка із хрусткою скоринкою.
Рецептом приготування курча табака на сковороді поділилась фудблогерка Ольга Рябенко. В Instagram вона також розповіла, як правильно розрізати курку.
Інгредієнти
- Курчата – 2-4 шт
- Аджика – 4 ст.л.
- Часник – 1 шт.
- Лимон – 2 шт
- Сванська сіль – 1 ч.л.
- Паприка – 1 ч.л.
- Олія – 80 мл
- Сіль
- Перець
- Масло – 50 гр
Спосіб приготування
1. Курча розрізати по грудинці, відрізати третю фалангу крила, хвостик та зайву шкіру.
2. Надломити суглоби на ніжках та грудях і гарно притиснути. Не відбивати.
3. Посолити, поперчити, полити соком ½ лимона й залишити на 30 хвилин маринуватися.
4. Готуємо соус-маринад: змішати подрібнений часник, усі спеції, сік лимона та олію.
5. На пательню влити 30 мл олії й гарно розігріти.
6. Курча викласти шкірою вниз і смажити під пресом 7 хвилин. Потім перевернути, знову притиснути та смажити 7 хвилин.
7. Перевернути, гарно намастити маринадом. Покласти в сковорідку масло. Смажити без пресу протягом 2 хвилин.
8. Знову перевернути та намастити з іншого боку маринадом. Смажити ще 2 хвилини.
На OBOZ.UA можна знайти й інші варіанти приготування курки:
- Гомілки зі сливами
- Соковиті та хрумкі гомілки
- Гомілки з хрумкою скоринкою