Курча табака: як приготувати грузинський кулінарний шедевр на сковороді
Курча табака: як приготувати грузинський кулінарний шедевр на сковороді

Курча табака: як приготувати грузинський кулінарний шедевр на сковороді

Якщо вам набридла звичайна курка, наполегливо радимо приготувати її саме за цим рецептом. В такому випадки на вашому столі опиниться надзвичайно ніжна та соковита курочка із хрусткою скоринкою.

Рецептом приготування курча табака на сковороді поділилась фудблогерка Ольга Рябенко. В Instagram вона також розповіла, як правильно розрізати курку.

Інгредієнти

  • Курчата – 2-4 шт
  • Аджика – 4 ст.л.
  • Часник – 1 шт.
  • Лимон – 2 шт
  • Сванська сіль – 1 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Олія – 80 мл
  • Сіль
  • Перець
  • Масло – 50 гр

Спосіб приготування

1. Курча розрізати по грудинці, відрізати третю фалангу крила, хвостик та зайву шкіру.

2. Надломити суглоби на ніжках та грудях і гарно притиснути. Не відбивати.

3. Посолити, поперчити, полити соком ½ лимона й залишити на 30 хвилин маринуватися.

4. Готуємо соус-маринад: змішати подрібнений часник, усі спеції, сік лимона та олію.

5. На пательню влити 30 мл олії й гарно розігріти.

6. Курча викласти шкірою вниз і смажити під пресом 7 хвилин. Потім перевернути, знову притиснути та смажити 7 хвилин.

7. Перевернути, гарно намастити маринадом. Покласти в сковорідку масло. Смажити без пресу протягом 2 хвилин.

8. Знову перевернути та намастити з іншого боку маринадом. Смажити ще 2 хвилини.

На OBOZ.UA можна знайти й інші варіанти приготування курки:

  • Гомілки зі сливами
  • Соковиті та хрумкі гомілки
  • Гомілки з хрумкою скоринкою
Источник материала
Поделиться сюжетом