Що відбувається з кров'яним тиском, коли ви перестаєте їсти яйця
Що відбувається з кров'яним тиском, коли ви перестаєте їсти яйця

Що відбувається з кров'яним тиском, коли ви перестаєте їсти яйця

Високий кров'яний тиск є причиною смертельних хвороб серця. При цьому багато людей навіть не підозрюють, що у них високий кров'яний тиск, оскільки він не супроводжується симптомами.

Одним зі способів регулювання артеріального тиску є дієта. Вона фокусується на продуктах, багатих на калій, кальцій, магній, клітковину і білок, але обмежує продукти з високим вмістом цукру, натрію і насичених жирів, пише Healthdigest.

У зв'язку з цим є дані, про те, що вживання занадто великої кількості яєць через якийсь час може підвищити артеріальний тиск.

Кілька років тому вчені з'ясували, що вживання яєць може підвищити рівень холестерину, що може на 22% збільшити ризик розвитку гіпертонії. У тих, хто їв до семи яєць на тиждень, імовірність розвитку високого кров'яного тиску була на 14% вищою.

Згідно з дослідженням 2021 року, яйця не зовсім корисні. Вживання понад чотирьох яєць на тиждень пов'язане з підвищенням ризику загальної смерті на 50%, ризиком смерті від серцево-судинних захворювань на 75% і збільшенням ризику смерті від раку на 52%, порівнюючи з вживанням менш ніж одного яйця на тиждень. Навіть вживання двох-чотирьох яєць на тиждень збільшує ризик смертності від усіх причин на 22% і серцево-судинної смерті на 43%. Дослідники заявили, що холестерин з яєць пояснює більший зв'язок зі смертністю.

Дієтологи зазначили, що, можливо, краще обмежитися одним яйцем або яєчним білком.

Інші новини про користь і шкоду яєць

Усім відомий факт, що курячі яйця корисні. У них багато білка, вітамінів груп А і В, Омега-3, фолієвої кислоти. Але як часто їх можна вживати та які яйця корисніші - смажені чи варені, некруто чи некруто знають не всі.

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader