Охороняють від злих духів: такі англійські булочки захочеться готувати замість звичної паски
Охороняють від злих духів: такі англійські булочки захочеться готувати замість звичної паски

Охороняють від злих духів: такі англійські булочки захочеться готувати замість звичної паски

Булочки виходять дуже смачними та ароматними

У кожній країні великодня випічка в кожній країні має свої особливості та відмінності. Ми вже розповідали, що британці до цього свята готують легкий пиріг з мигдальним тістом і марципанами під назвою сімнель. Сьогодні ми поділимося ще однією традиційною випічкою – англійськими великодніми булочками.

На батьківщині їх називають hot cross buns. Подають булочки традиційно на сніданок Страсної п’ятниці. Англійці вірять, що ця випічка оберігає будинок від злих духів. А ще вони дуже пишні та здобні. Рецептом поділяється Ye.ua

Як приготувати англійські булочки

Інгредієнти

Для тіста:

  • 14 г сухих дріжджів;
  • 300 мл теплого молока;
  • 100 г цукру;
  • 550 г борошна;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 1 склянка родзинок (можна брати будь-які сухофрукти);
  • цедра апельсина;
  • щіпка мускатного горіха.

Для хрестиків:

  • 1/2 склянки борошна + 7-8 ст. л. води.

Для сиропу:

  • 1/4 склянки води;
  • 1/4 склянки цукру;
  • 1 ч. л. спецій (наприклад, зірочка анісу, 1/4 ч. л. зіри, 1/4 ч. л. імбиру, ваніль).

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста у нагріте молоко відправляємо сухі дріжджі та цукор. Залишаємо все на 15 хвилин.
  2. У просіяне борошно відправляємо корицю та м’яке нарізане масло. Все ретельно перетерти до стану крихти, за бажанням додаємо сухофрукти та цедру апельсина.
  3. В отриману масу додаємо яйце, опару і все перемішуємо протягом 10 хвилин до еластичного стану. Відправляємо на годину в змащену олією миску.
  4. Через вказаний час вимішуємо повторно тісто. Ділимо його на 4 частини, кожну скочуємо у валик. Ділимо валики на три частини.
  5. Кожен валик скочуємо в кулю, намагаючись сховати начинку всередину. Викладаємо їх на деко, накриваємо рушником і даємо постояти ще близько 30 хвилин.
  6. У цей час готуємо пасту для хрестиків. Для цього змішуємо борошно та воду до консистенції негустої сметани.
  7. Дістаємо булочки, робимо на них акуратні неглибокі надрізи та за допомогою кондитерського мішка малюємо на них пастою хрестики.
  8. Відправляємо деко попередньо розігріту до 220°С духовку на 10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 200°С і випікаємо ще 10-12 хвилин.
  9. Поки печуться булочки, у каструлі змішуємо необхідні для сиропу інгредієнти та варимо їх близько 4-5 хвилин.

Готові булочки змащуємо гарячим сиропом і даємо охолонути. Подаємо їх з улюбленим чаєм або ароматною кавою.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader