Їжа, приготована в духовці, вважається не тільки смачною, а й дуже корисною. Варто відзначити, що м'ясо, овочі та риба запечена в духовці завжди виходять дуже соковитими, смачними та корисними. Але, дуже часто на стінках духовки залишається жир і нагар, який дуже важко відмити навіть найагресивнішими миючими засобами.
Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, як і чим швидко та ефективно відчистити духовку.
Оцет та сода
Якщо жир та забруднення застарілі, тоді підійде оцет та сода, як засіб миття духовки.
Вам потрібно обробити внутрішню поверхню духовки оцтом, потім зверху нанести соду. Після цього залиште суміш на декілька годин і потім вимийте теплою водою. Плями, що залишилися, ще раз протріть окремо оцтом.
Лимон або лимонна кислота
А ось свіжі забруднення краще видаляти лимонним соком. Його потрібно розрізати, видавити сік у воду, нанести на стінки духовки і лишити на 40-60 хвилин, а потім витерти.
Але, якщо ж жир та наліт застарілий, краще використовувати лимонну кислоту. Розчиніть один пакет лимонної кислоти в півлітра води, налийте в лист або в будь-який жаростійкий посуд. Поставте в духовку на 30-40 хвилин. Коли духовка трохи охолоне, добре вимийте її. Якщо плями залишилися, протріть їх свіжим лимоном.
Раніше OBOZ.UA повідомлялося, як і чим швидко відмити мікрохвильову піч без хімії.