Ніякого вимішування та включення духовки
До великоднього столу кожен кулінар намагається знайти різноманітні ецепти паски, щоб порадувати й себе, і близьких. А що робити тим, хто не хоче чи не вміє поратися з мукою?
Для лінивих, але хитрих кулінарів "Телеграф" знайшов у старій книзі "Українські народні страви" рецепт незвичайної паски. Чому незвичайною? Тому що не знадобиться ні мука, ні дріжджі, ні духовка — ви приготуєте цей десерт швидко та просто. А завдяки мигдалю пасочка вийде незвичайною і точно запам’ятається всім.
Як приготувати мигдалеву паску
Інгредієнти:
- сир — 2,5 кг;
- курячі яйця — 10 шт.;
- вершкове масло — 400 г;
- сметана — 800 г;
- цукор — 500 г;
- мигдаль або смажені горіхи — 200 г.
Спосіб приготування:
- Сир перетираємо через сито. Додаємо до нього курячі яйця, вершкове масло, ретельно все перемішуємо.
- Отриману масу відправляємо в каструлю, ставимо на вогонь і перемішуємо дерев’яною ложкою до появи бульбашок. Знімаємо з вогню і даємо охолонути.
- У сирну масу додаємо цукор, мигдаль або смажені горіхи та знову перемішуємо.
- Застилаємо форму серветками, викладаємо масу і залишаємо на добу в холодному місці.
А любителям класичних рецептів пропонуємо приготувати золоту паску. Хто її пробує – закохуються з першого шматочка.