Зберігати біле в холодильнику, а червоне в шафі - такі правила, яких дотримується багато хто з нас, коли мова заходить про вино. Але один з експертів стверджує, що насправді ми робимо все неправильно, і заявляє, що її "лайфхаку 20/20" слід дотримуватися, щоб отримати досконалий смак.
Гізер Муріелло, фахівець з алкоголю з Нью-Йорка, розповіла про правило 20/20.
"Охолодіть червоні вина в холодильнику за 20 хвилин до подачі, щоб розкрити їхні складні аромати, а білим дайте відпочити в холодильнику впродовж 20 хвилин, щоб розкрити їхній повний букет і яскраву кислотність", - цитує експерта видання Mirror.
На думку Wine Folly, червоні та білі вина відрізняються не тільки кольором і сортом винограду, а й складом. Це відбувається завдяки різним процесам створення: червоні ферментують разом зі шкіркою та кісточками винограду, а білі зазвичай пресують без цих компонентів.
Кісточки і шкірка додають у червоне вино цілу низку вітамінів і мінералів, яких у білому вині просто немає. До них належать близько 1% вітаміну K і 3% вітаміну B2, хоча це може варіюватися залежно від пляшки і марки.
У червоних винах також більше танінів - хімічних сполук, що містяться переважно в рослинах, які можуть надавати напою гіркого смаку або відчуття "сухості". Занадто довге зберігання вина в холодильнику може вплинути на структуру цих танінів і, своєю чергою, зробити їхню гіркоту більш вираженою, що часто буває небажано в екстремальних ситуаціях.
Можливо, саме тому Гізер рекомендує використовувати "хак 20/20" - щоб трохи посилити сухість і смак, перш ніж зробити перший ковток.
Раніше УНІАН писав, чи корисне червоне вино.