Яка форма для паски краща: металева чи паперова
Яка форма для паски краща: металева чи паперова

Яка форма для паски краща: металева чи паперова

Яка форма для паски краща - металева, паперова чи, може, силіконова? Роз'ємна чи лита? У кожної з них є свої переваги та недоліки. Давайте розберемося, на що звернути увагу під час вибору форми, щоб паска вийшла красивою.

  • Форми для паски металеві
  • Паперові форми для паски
  • Керамічні форми для випічки
  • Силіконові форми для паски

Форми для паски металеві

Це форма, з якої все починалося: були часи, коли на "роль" для такої паски спеціально зберігали бляшані банки з-під консервованих ананасів (чи інших консервів). "Бляшанка" непогано справлялася, і в умілих руках у ній нічого не пригорало, але відійшла в минуле.

Зараз з'явилися спеціальні металеві форми для паски - алюмінієві та сталеві, з антипригарним покриттям і без, литі та роз'ємні.

Чим хороша металева форма для випічки:

  • паска в ній добре пропікається, як в алюмінієвій, так і в сталевій;
  • така форма довговічна;
  • антипригарну форму не потрібно змащувати олією;
  • форма для паски роз'ємна хороша тим, що випічку легко дістати, не пошкодивши її, а ще таку форму можна використовувати і для інших цілей - наприклад, випікання бісквітів, кішів або складання салатів.

Нероз'ємні металеві форми часто бувають не циліндричні, а у вигляді конуса - вони чудові тим, що можна вибрати, з якого боку буде верхівка паски, з вузького чи широкого.

Трапляється, що з нероз'ємної металевої форми важко дістати готову випічку: у такому разі радять готову паску у формі обернути мокрим рушником - трошки постоїть і можна діставати. Форму без антипригарного покриття перед використанням потрібно змастити олією і присипати манкою або меленими сухарями. Можна додатково вистелити пергаментом.

Також мінуси такої форми - вона може бути важкою (лита, наприклад), її потрібно мити і десь зберігати.

Паперові форми для паски

Форма для паски паперова - одна з найпопулярніших нині. І ось чому:

  • вона найдешевша;
  • її не потрібно змащувати перед випічкою;
  • не потрібно мити - зняв і викинув;
  • має привабливий зовнішній вигляд, ставити паску на стіл або дарувати можна прямо у формі;
  • форма захищає випічку від підсихання, і паска довше не черствіє.

З мінусів: у великій формі паска може не пропектися (і цього не можна побачити) і після того, як папір знімають, випічка може мати неестетичний вигляд - тонкий верхній шар залишається на формі,

Керамічні форми для випічки

Не дуже поширена, але тим не менш у такої форми є свої шанувальники. Ось чому її обирають:

  • вона екологічна;
  • довго служить;
  • рівномірно прогрівається і добре тримає тепло.

З мінусів: форма з кераміки доволі крихка і потребує дбайливого поводження, а також така форма не витримує різких перепадів температури - її не можна ставити в розігріту духовку.

Силіконові форми для паски

Менш популярні, ніж паперові та металеві, але тим не менш дуже зручні.

Чим хороша силіконова форма для паски:

  • паски в ній добре пропікаються;
  • перед використанням форму не потрібно нічим змащувати;
  • випічка легко виходить із форми;
  • таку форму зручно зберігати - можна просто згорнути.

Головна вимога в роботі з нею - наповнювати силіконову форму тістом потрібно тільки на деку.

З мінусів силіконової форми - її можна випадково порізати, тому поводитися потрібно вкрай дбайливо.

Важливо: використовуйте форми з якісного силікону, які безпечні для здоров'я. Форму поганої якості можна визначити за неприємним запахом і яскравим кольором, також вона відносно недорога. Якісна силіконова форма не може бути дешевою.

Раніше ми розповідали, як готувати пасочки-синнабон у маленьких паперових формах.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader