Великодні крафіни з апельсиновим ароматом
Ми розповідали, як приготувати дуже смачну українську паску на нічній опарі. Тепер ділимось рецептом неймовірно смачних Великодніх крафінів з апельсиновим ароматом.
Ці крафіни виходять м'якими, пухкими та просто тануть в роті. Їх можна начинити будь-якою начинкою на ваш смак. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- 160 мл теплого молока
- 45 г дріжджів (або 15 г сухих)
- 200 г цукру
- 700 г борошна
- 2 яйця
- 4 яєчні жовтки
- 10 г ванільного цукру
- 1 ч. л. солі
- цедра 1 апельсина
- 60 мл апельсинового соку
- 80 г вершкового масла
Для начинки:
- 150 г вершкового масла для змащування
- сухофрукти за вашим вибором (журавлина, чорниця)
- кориця + цукор
- какао + цукор
- 1 яйце для змащування
Спосіб приготування:
- До теплого молока додайте дріжджі та 1 ст. л. цукру з загальної кількості, перемішайте. У великій мисці збийте яйця, жовтки, цукор та ванільний цукор до світлої маси.
- До борошна додайте яєчну суміш та дріжджову суміш. Додайте апельсиновий сік та цедру. Замісіть тісто спочатку лопаткою, а потім руками.
- Додайте розм'якшене вершкове масло і добре вмішайте його в тісто. Накрийте тісто плівкою і залиште в теплому місці на 1,5 години, щоб воно піднялося.
- Залийте сухофрукти окропом на 15 хвилин, потім проваріть їх протягом декількох хвилин. Відкиньте на друшляк і дайте їм добре просохнути на паперових рушниках. Змішайте цукор з корицею та какао в окремих мисках.
- Розкатайте тісто на 6 однакових частин і сформуйте з них кульки. Накрийте їх плівкою і дайте їм трохи піднятися.
- Розкатайте кульку тіста в тонкий пласт, змастіть його вершковим маслом, посипте сухофруктами та горіхами. Згорніть тісто в рулет, потім розріжте його навпіл уздовж.
- Скрутіть дві половинки рулету спіраллю, формуючи крафін. Викладіть крафіни у змащені маслом формочки, накрийте плівкою і залиште в теплому місці, щоб вони ще трохи піднялися.
- Змастіть крафіни збитим яйцем. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 40-45 хвилин
Крафіни присипаються цукровою пудрою, а не прикрашаються глазур’ю. Також ми ділились рецептомсмачної грузинської паски.