Ароматні великодні крафіни готуються так: унікальний рецепт апельсинової випічки
Ароматні великодні крафіни готуються так: унікальний рецепт апельсинової випічки

Ароматні великодні крафіни готуються так: унікальний рецепт апельсинової випічки

Великодні крафіни з апельсиновим ароматом

Ми розповідали, як приготувати дуже смачну українську паску на нічній опарі. Тепер ділимось рецептом неймовірно смачних Великодніх крафінів з апельсиновим ароматом.

Ці крафіни виходять м'якими, пухкими та просто тануть в роті. Їх можна начинити будь-якою начинкою на ваш смак. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 160 мл теплого молока
  • 45 г дріжджів (або 15 г сухих)
  • 200 г цукру
  • 700 г борошна
  • 2 яйця
  • 4 яєчні жовтки
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч. л. солі
  • цедра 1 апельсина
  • 60 мл апельсинового соку
  • 80 г вершкового масла

Для начинки:

  • 150 г вершкового масла для змащування
  • сухофрукти за вашим вибором (журавлина, чорниця)
  • кориця + цукор
  • какао + цукор
  • 1 яйце для змащування

Спосіб приготування:

  1. До теплого молока додайте дріжджі та 1 ст. л. цукру з загальної кількості, перемішайте. У великій мисці збийте яйця, жовтки, цукор та ванільний цукор до світлої маси.
  2. До борошна додайте яєчну суміш та дріжджову суміш. Додайте апельсиновий сік та цедру. Замісіть тісто спочатку лопаткою, а потім руками.
  3. Додайте розм'якшене вершкове масло і добре вмішайте його в тісто. Накрийте тісто плівкою і залиште в теплому місці на 1,5 години, щоб воно піднялося.
  4. Залийте сухофрукти окропом на 15 хвилин, потім проваріть їх протягом декількох хвилин. Відкиньте на друшляк і дайте їм добре просохнути на паперових рушниках. Змішайте цукор з корицею та какао в окремих мисках.
  5. Розкатайте тісто на 6 однакових частин і сформуйте з них кульки. Накрийте їх плівкою і дайте їм трохи піднятися.
  6. Розкатайте кульку тіста в тонкий пласт, змастіть його вершковим маслом, посипте сухофруктами та горіхами. Згорніть тісто в рулет, потім розріжте його навпіл уздовж.
  7. Скрутіть дві половинки рулету спіраллю, формуючи крафін. Викладіть крафіни у змащені маслом формочки, накрийте плівкою і залиште в теплому місці, щоб вони ще трохи піднялися.
  8. Змастіть крафіни збитим яйцем. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 40-45 хвилин

Крафіни присипаються цукровою пудрою, а не прикрашаються глазур’ю. Також ми ділились рецептомсмачної грузинської паски.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader