/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fcc80c08e6eac06168f93c841491c4f88.png)
Що можна приготувати з тіста філо: швидка страва без заморочки
В сучасній гастрономії тісто філо стало дуже популярним продуктом. Воно чудово підходить для приготування швидкої солоної та солодкої випічки. А придбати філо можна в будь-якому магазині.
Ідея приготування роліні з тіста філо опублікована на сторінці фудблогерки Катериини Мовчан (katarina_movchan) в Instagram. Кулінарка пропонує два варіанти смачних начинок.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F6c278462b49b0352083e5151f99dad58.png)
Інгредієнти:
- тісто філо – 1 пачка
- яйця – 1 шт.
- розтоплене вершкове масло – 100 г
- кунжут та сушене орегано для посипки
Інгредієнти для начинки:
- відварена курка – 300 г
- вершковий сир – 150 г
- моцарела – 120 г
Інгредієнти для сирної начинки:
- вершковий сир – 150 г
- адигейський сир – 150 г
- сулугуні – 150 г
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F885900342eea0c2dc8346c80b018d63f.png)
1. Спочатку приготувати начинки: для курячої змішуємо вершковий сир, порізану курку та натертий сир.
2. Для сирної змішати вершковий, адигейський сир та натертий сулугуні.
3. Розігріти духовку на 180 градусів (якщо є режим конвекції – увімкнути його).
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fdc643c210532302f6d76235aee50f774.png)
4. Лист тіста філо змастити розтопленим вершковим маслом.
5. На два краї викласти начинку та загорнути краї тіста з начинкою до центру.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc29104d7b0d17c0d74f3fc0fcb572f10.png)
6. Перекласти на деко застелене пергаментом.
7. Так повторити з усією начинкою.
8. Змастити зверху роліні яйцем та посипати курячі кунжутом, а сирні сушеним орегано..
9. Поставити в духовку та випікати 15 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Буріто з куркою
- Локшина з куркою
- Рисова локшина з куркою

