/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fdc3b907065b4a68ca5accda7dbf08b31.jpg)
Ідеальний Великдень: Ектор Хіменес-Браво поділився чудовим рецептом найм’якішого крафіна
Крафіни виходять смачні та красиві
Ми ділились рецептом дуже смачної паски з дріжджовою опарою. Якщо ж на Великодній стіл хочеться поставити щось оригінальніше, зверніть увагу на наутспний рецепт крафіна.
Цей рецепт паски з родзинками стане вашим фаворитом! Проста у приготуванні, вона завжди виходить пишною, м'якою та неймовірно смачною. А завдяки ароматним родзинкам та вершковому маслу, паска здобуває незабутній святковий смак. Як її приготувати, у своєму інстаграмі розповів відомий кухар Ектор Хіменес-Браво.
Інгредієнти:
- 200 мл молока
- 1 ст. л. цукру
- 7 г сухих або 21 г свіжих дріжджів
- 1 ст. л. борошна
Для тіста:
- 1 яйце + 2 жовтки
- 100 г цукру
- дрібка солі
- 80 г вершкового масла
- ванільний ароматизатор
- 450-500 г борошна
Для начинки:
- 100 г родзинок
- 60 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Злегка підігрійте молоко (воно має бути теплим, але не гарячим). Додайте цукор, дріжджі та 1 ст. л. борошна.
- Перемішайте до однорідної маси. Накрийте миску харчовою плівкою або рушником і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
- У великій мисці збийте яйце, жовтки та цукор до пишної піни. Додайте сіль, розтоплене вершкове масло, ванільний ароматизатор та опару.
- Поступово додавайте просіяне борошно, замішуючи м'яке, еластичне тісто. Тісто може потребувати трохи більше або трохи менше борошна, орієнтуйтеся на свою кухню.
- Злегка змастіть миску олією, покладіть тісто. Накрийте плівкою або рушником і поставте в тепле місце на 1-1,5 години, щоб воно збільшилося вдвічі.
- Замочіть родзинки в гарячій воді на 10 хвилин, потім обсушіть їх паперовим рушником. Розм'якшіть вершкове масло.
- Обережно обімніть тісто, щоб випустити повітря. Розділіть його на 3-4 частини, залежно від бажаного розміру пасок.
- Розкачайте кожну частину тіста в прямокутник. Змастіть тісто розм'якшеним вершковим маслом, посипте родзинками. Згорніть тісто рулетом і защипніть краї.
- Викладіть паски на деко, застелене пергаментним папером. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30-40 хвилин, щоб вони ще трохи підійшли.
- Розігрійте духовку до 180°C. Змастіть паски збитим яйцем і випікайте протягом 30-40 хвилин, до золотистого кольору. Перевірте готовність пасок дерев'яною шпажкою.
Вийміть паски з духовки, дайте їм трохи охолонути у формах, потім перекладіть на решітку для повного охолодження. Крафіни не прикрашають глазур’ю — їх можна злегка притрусити цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом смачної паски на заквасці.


/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F5df5bc93-dfd9-48e3-8ed2-9b5dedf4dea5.jpeg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2Febe312f4-8991-4bd1-abef-9b58a0dead21.jpeg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fa9581b352e04f747bb35fba04a4e2f32.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F6f51f91d7840592f14472c4511b8d231.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F63d32dbb961778574c462984412f8593.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F067e152274cbcc47816b14b2f0f5953d.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F649ecd07593a49a48495d64c5e2ab37f.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F417b716147de5e2181a2953681a7c3a6.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F1bbfcf6cf10b9daef63ad4ad4934d819.jpg)