Дуже вдалий рецепт паски
Ми ділились рецептом чудової паски на заквасці. Тепер розповідаємо, як приготувати класичну паску на 10 жовтків за рецептом відомої української кулінарки Дарії Цвєк.
Дарію Цвєк її сучасники називали "чарівницею кулінарії". Вона залишила чимало чудових рецептів, серед яких і рецепт паски на 10 жовтків і 1 кг борошна. Як її приготувати, розповіли на порталі "Філіжанка кави".
Інгредієнти:
- 1 кг борошна
- 400 г молока
- 10 жовтків
- 100 г мокрих дріжджів
- 200 г масла або маргарину
- 300 г цукру
- 100 г родзинок
- 1/2 ч. л. солі
- цедра з 1 лимона
Спосіб приготування:
- Розводимо дріжджі у теплому молоці, додаємо 100 г цукру і 200 г борошна. Добре перемішуємо і ставимо у тепле місце, щоб опара збільшилась удвічі.
- До підростаючої опари додаємо решту цукру, жовтки, родзинки, цедру лимона, сіль та борошно. Місимо тісто до однорідності, а наприкінці додаємо розтоплений, але охолоджений жир.
- Місимо ще 10-15 хвилин, поки тісто не почне відставати від рук! Ставимо його у тепле місце, щоб воно збільшилось удвічі.
- Опускаємо тісто, даємо йому знову підрости. Ділимо тісто на частини, розкладаємо по формах, даємо їм знову піднятися вдвічі.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо паски у духовку, через 10 хвилин зменшуємо температуру до 170-160 градусів. Випікаємо ще приблизно 50 хвилин (орієнтуйтесь на вашу духовку).
Повільно охолоджуємо паски у формах. Також ми розповідали, як приготувати красивий їстівний мохдля прикраси.