Переможниця одного з сезонів і екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська поділилася рецептом простого та дуже смачного маринаду для курки.
Зірка "Мастер Шеф" Глінська вирішила приготувати курячі гомілки в маринаді на основі йогурту та подати їх разом із картоплею по-селянськи та соусом.
Для маринаду на 1 кг курячих гомілок (8 шт.) зірка "Мастер Шеф" Глінська використовує:
- 250 г густого білого йогурту 3%
- 1 ч. л. паприки
- сіль - на смак
- за бажанням можна додати сухий перець чилі
Курячі гомілки попередньо промиваємо, а потім просушуємо паперовими рушниками. Просто змішуємо всі інгредієнти маринаду та занурюємо в нього курку. Миску з гомілками "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська накриває плівкою та лишає маринуватися в холодильнику приблизно 10-12 годин.
Щоб приготувати картоплю по-селянськи беремо на 1 кг картоплі: 1 ч. л. паприки, 1 ч.л. сухого часнику, 0,5 ч.л. куркуми, 2,5 ст.л. олії та сіль на смак.
Картоплю потрібно добре вимити, розрізати на четвертини та відварити в підсоленій воді до закипання, а потім іще приблизно 5 хвилин. Потім зливаємо воду, а картоплю перекладаємо в миску. Додаємо суміш олії та спецій і добре перемішуємо.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська викладає курячі гомілки та картоплю на деко з пергаментом і випікає при 185 градусах протягом 25-30 хвилин.
Для соусу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська просто змішує білий йогурт із сіллю, дрібно нарізаним кропом і вичавленим часником.
Останні новини України:
Цю страву обожнюють всі: Ольга Сумська поділилася рецептом сніданку.
Паска, яка смачніша за будь-яку магазинну: Алла Мазур дала рецепт.
Секрет ідеального сніданку розкрито: переможець "Мастер Шеф" дав рецепт смакоти за 5 хвилин.