Цього разу на своїй сторінці в Instagram суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво пояснив, як приготувати неймовірно смачну, пухку та ароматну паску бріош.
"Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво розповів, що бріош – це французька техніка приготування тіста, яка відзначається достатньою кількістю вершкового масла, завдяки чому випічка виходить максимально ніжною та ароматною.
Щоб приготувати тісто для паски бріош, "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво бере такі інгредієнти:
- 500 г борошна
- 150 г цукру
- 16 г сухих дріжджів
- 10 г солі
- 350 г яєць (розмішуємо їх)
- 300 г вершкового масла
- 200 г родзинок або цукатів (попередньо замочуємо їх у 70 г коньяку чи апельсинового соку)
Спочатку "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво змішує сухі інгредієнти: борошно, дріжджі, цукор і сіль. Додаємо яйця та починаємо вимішувати тісто спершу за допомогою виделки, а далі руками.
Далі по шматочку (приблизно 10-12 г) додаємо холодне вершкове масло та вимішуємо тісто. Готове тісто накриваємо рушником чи плівкою та лишаємо підходити за кімнатної температури протягом 2-2,5 годин.
Після цього "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво додає до тіста попередньо замочені родзинки та цукати. Готове тісто відправляємо на ніч у холодильник.
Охолоджене тісто зранку ділимо на частини та викладаємо в формочки для пасок. Зверху змащуємо паски сумішшю яєчного жовтка та молока та даємо їм добре піднятися, а потім знову змащуємо яйцем.
Випікаємо паски спочатку в розігрітій до 180 градусів духовці, на дно якої ставимо деко з водою, протягом 10 хвилин, а потім прибираємо воду та випікаємо паски ще приблизно 30 хвилин.
Останні новини України:
Рецепт чудової закуски на Великодній стіл: стане справжнім хітом.
Ольга Сумська розкрила секрет своєї супер смачної паски.
Така глазур для паски не тече і не сиплеться: Ектор Хіменес-Браво розкрив простий рецепт.