Вчимося готувати борщ без цибулі: в Україні стрімко дорожчає найпопулярніший овоч
Вчимося готувати борщ без цибулі: в Україні стрімко дорожчає найпопулярніший овоч

Вчимося готувати борщ без цибулі: в Україні стрімко дорожчає найпопулярніший овоч

В Україні знову ростуть ціни на популярний овоч, який є одним з перших необхідних на кухні кожної господині. Йдеться про цибулю, яка після довгого періоду затишшя знову почала дорожчати і перевищувати в ціні урожай минулого року.

Про це повідомляє East Fruit.

Аналітики кажуть, що підвищення вартості цибулі пов’язане із суттєвим скороченням пропозиції через те, що в господарствах стає дедалі менше овочів. До того ж, активніше стала торгівля цибулі на ринку, що також провокує подорожчання.

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

На сьогоднішній день фермери продають цей овоч у межах від 12 до 18 гривень за 1 кілограм. При цьому, наприкінці минулого тижня цибуля коштувала, в середньому, на 39% менше. Водночас, фермери кажуть, що вони не можуть ще більше підвищити вартість цього овоча, адже людям дедалі більше не подобається його якість.

За словами аналітиків, сьогодні за цибулю українським громадянам потрібно віддати, в середньому, на 64% менше, ніж вона коштувала на початку травні 2023 року. Але виробники вважають, що цибуля в Україні не може далі дорожчати, адже її якість у сховищах стає дедалі гіршою.

Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua
Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua

Теги за темою
продукти
Джерело матеріала
loader
loader