Вчимося готувати борщ без цибулі: в Україні стрімко дорожчає найпопулярніший овоч
Вчимося готувати борщ без цибулі: в Україні стрімко дорожчає найпопулярніший овоч

Вчимося готувати борщ без цибулі: в Україні стрімко дорожчає найпопулярніший овоч

В Україні знову ростуть ціни на популярний овоч, який є одним з перших необхідних на кухні кожної господині. Йдеться про цибулю, яка після довгого періоду затишшя знову почала дорожчати і перевищувати в ціні урожай минулого року.

Про це повідомляє East Fruit.

Аналітики кажуть, що підвищення вартості цибулі пов’язане із суттєвим скороченням пропозиції через те, що в господарствах стає дедалі менше овочів. До того ж, активніше стала торгівля цибулі на ринку, що також провокує подорожчання.

Зберігання цибулі, фото agromarket

На сьогоднішній день фермери продають цей овоч у межах від 12 до 18 гривень за 1 кілограм. При цьому, наприкінці минулого тижня цибуля коштувала, в середньому, на 39% менше. Водночас, фермери кажуть, що вони не можуть ще більше підвищити вартість цього овоча, адже людям дедалі більше не подобається його якість.

За словами аналітиків, сьогодні за цибулю українським громадянам потрібно віддати, в середньому, на 64% менше, ніж вона коштувала на початку травні 2023 року. Але виробники вважають, що цибуля в Україні не може далі дорожчати, адже її якість у сховищах стає дедалі гіршою.

Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua

Теги по теме
продукты
Источник материала
Поделиться сюжетом