Риба – джерело білка та багатьох вітамінів та мінералів, які необхідні всім і їсти її найкраще у тушкованому, вареному та запеченому вигляді. Але дуже важливо – правильно вибрати рибу, щоб не отруїтися продуктом. Варто відзначити, що свіжа риба, що плаває у воді або риба, що зберігається на льоду – завжди буде смачніше замороженої!
Нутриціологиня поділилася в Telegram корисними порадами, на що потрібно звернути увагу при виборі свіжої риби.
Як визначити, що риба несвіжа
Несвіжу риба видно неозброєним оком – помутніла, із запахом, що віддалено нагадує морську воду чи чистий ставок.
Як вибрати свіжу рибу та на що звернути увагу
Морська чи річкова, у всіх риб можна виділити кілька ознак абсолютної свіжості.
Топ-7 ознакою свіжої та безпечної риби
– очі у свіжої риби яскраві, ясні, чорні або прозорі, але не каламутні;
– тіло або м'якоть свіжої риби пружні та щільні, якщо при натисканні пальцем утворюється вм'ятина – риба на свіжу;
– луска щільно прилягає до шкіри, гладка і блискуча;
– зябра червоного або рожевого кольору;
– хвіст пружний та вологий, сухий або загнутий говорить про не першу свіжість.
Порада: час приготування – купувати рибу слід в день приготування чи напередодні.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Риба в кисло-солодкому соусі
- Смажена риба у клярі
- Риба з овочами