Такий соус як топпінг використовується для поливання морозива, додавання в йогурти, крем і десерти.
Карамельний соус додасть більш насиченого смаку морозиву, йогурту, мусу, млинцям, сирникам, оладкам і каші. Його також можна додавати в каву. Готується він дуже просто, якщо скористатися рецептом із кулінарного блогу "Проста кулінарія".
Карамельний соус
Інгредієнти:
- цукор — 230 г;
- холодне вершкове масло — 100 г;
- теплі вершки 33% — 160 г;
- щіпка великої морської солі (за бажанням).
Спосіб приготування:
У каструльці з товстим дном на середньому вогні розтопити цукор. Коли цукор на дні почне танути, акуратно перемішати його силіконовою або дерев'яною лопаткою до повного розчинення. Цукор має повністю розтанути. Не потрібно робити температуру нагрівання надто високою — процес це не прискорить, а ось згоріти карамель може дуже швидко.
Щойно цукор повністю розтанув, додати холодне вершкове масло і перемішати. Якщо маса не змішалася однорідно — нічого страшного, все змішається з вершками.
Додати теплі вершки й енергійно вимішати до однорідності. На цьому етапі карамель може поводитися агресивно — "плюватися" і булькати на всі боки. Щоб мінімізувати це, потрібно знизити вогонь до мінімуму і продовжити мішати. Наприкінці варіння додати сіль (за бажанням). Готовий соус перелити в чисту скляну банку і залишити до повного охолодження.
Читайте також:
Як приготувати успішну карамель: шість порад і один рецепт
Торт "Марс": рецепт неймовірно смачного десерту
Неймовірно смачні млинці з сиром та апельсиновим соусом: покроковий рецепт