Бутерброди можна готувати з будь-яких продуктів, але потрібно пам'ятати, що, якщо ви хочете не тільки смачну, але й корисну страву, тоді для приготування використовуйте більше овочів, сиру, риби та основи – цільнозерновий хліб.
Дієтологиня Світлана Фус поділилася в Instagram порадами, як і з чого приготувати смачні та корисні бутерброди.
Поради від фахівця:
1. Хліб для бутерброду повинен бути з цільнозернового борошна.
2. Додаємо важливий компонент – м'ясо, рибу чи птицю. Краще у відвареному вигляді, приготовлену на пару або запечену.
3. Жодних соусів і майонезу, тому що вони дуже калорійні і часто не дуже натуральні. Якщо хочеться, то використовуйте змішане із зеленню авокадо або гірчиці.
4. Не забувайте про зелень та овочі – чим більше, тим краще. Вони збільшать обсяг і краще наситять.
5. Для смаку можна додати пряну зелень.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Бутерброди з авокадо
- Гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі
- Бутерброди із сиром