Навіщо їсти папаю: 4 переваги цього екзотичного фрукта для здоров'я
Навіщо їсти папаю: 4 переваги цього екзотичного фрукта для здоров'я

Навіщо їсти папаю: 4 переваги цього екзотичного фрукта для здоров'я

Папая – смачний, м'ясистий фрукт оранжевого кольору. У плодах папаї є фолати, клітковина, білок, вітаміни А і С, магній, калій, бета-каротин та інші необхідні поживні речовини.

У цій статті OBOZ. UA познайомить вас із найважливішими перевагами цього фрукту та розповість про його користь для здоров'я.

Регулярне вживання папаї корисно для очей

Вітамін А – важливий для здоров'я очей антиоксидант. Він захищає рогівку та зменшує дегенерацію сітківки.

Загалом регулярне вживання папаї забезпечує загальний захист зору і запобігає його погіршенню в перспективі.

Навіщо їсти папаю: 4 переваги цього екзотичного фрукта для здоров'я

Антиоксиданти у складі папайи знищують вільні радикали

Багата антиоксидантами папая допомагає організму боротися з вільними радикалами і окислювальним стресом, які викликають важкі хвороби.

Крім того, згідно з дослідженнями, вміст лікопіну в папаї і здатність виводити надлишок заліза допомагають знизити рівень окислювального стресу в організмі.

Вживання папаї знижує ризик серцевих захворювань

Наявність клітковини, антиоксидантів і калію робить папаю чудовим фруктом для серця. Так, його вживання знижує рівень натрію та збільшує кількість калію в організмі, що суттєво знижує ризик серцевих захворювань.

Папая покращує травлення

Папая містить велику кількість вологи та клітковину, що покращує травлення, позбавляє від запорів, метеоризму, а також знижує ризик розвитку раку товстої кишки.

Крім того, фермент папаїн, що міститься в папаї, полегшує перетравлення багатої білком їжі.

Раніше OBOZ. UA розповідав, які фрукти потрібно їсти для схуднення

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader