Перша космічна війна: інженер розповів, як Україна обходить Росію у космосі
Перша космічна війна: інженер розповів, як Україна обходить Росію у космосі

Перша космічна війна: інженер розповів, як Україна обходить Росію у космосі

Інженер наголосив, що це перша війна, в якій космічні технології відіграють вирішальну роль

Космічні технології допомагають Україні у війні проти Росії. ЗСУ дають відсіч кремлівським окупантам, широко використовуючи потужні засоби космічного зв’язку, розвідки та боєприпасів із GPS-наведенням.

Про це детальніше розповів американський аерокосмічний інженер, письменник та засновник "Марсіанського товариства" Роберт Зубрін. Подробиці він поділився в інтерв’ю РБК-Україні.

"У цьому сенсі це перша космічна війна. Хоча космічні засоби використовувалися у війні з часів В’єтнаму, це перша війна, в якій вони відіграють вирішальну роль", — вважає Зубрін.

З його слів, космічні технології, які використовує Україна, надають США. "Проблема в тому, що невизначено, якою буде ця підтримка", — додав засновник "Марсіанського товариства".

Той факт, що Україна може воювати навіть проти Росії, яка втричі більша за Україну, використовуючи перевагу в космосі, свідчить про те, що в будь-якій майбутній війні між рівноправними націями виграє сторона з перевагою в космосі, зазначив аерокосмічний інженер.

Раніше "Телеграф" повідомив, що російські терористи втратили можливість використовувати на полі бою в Україні термінали супутникового інтернету Starlink. Пентагон та компанія Ілона Маска SpaceX, працюючи разом, змогли перекрити для росіян цю лазівку.

Теги за темою
Україна Росія війна Космос Технології
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader