Ситно та просто: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити хрусткі драники з шинкою
Ситно та просто: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити хрусткі драники з шинкою

Ситно та просто: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити хрусткі драники з шинкою

Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити смачні драники разом із шинкою, які підійдуть як для перекусу, так і як основна страва на обід.

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 150 г цибулі
  • 60 г шинки
  • 1 яйце
  • 50 мл молока
  • 1 ст. л. муки
  • Сіль, перець за смаком
  • 10 г олії для смаження

Інструкції:

Натріть картоплю на середній тертці, покладіть на сито і добре відтисніть, щоб видалити зайву рідину. Цибулю дрібно наріжте або натріть на тертці, радить "Мастер Шеф" Литвинова.

Шинку наріжте дрібно. У молоко додайте яйце і добре збийте до однорідності. Відлийте невелику кількість суміші та змішайте з борошном.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, у великій мисці змішайте картоплю, цибулю та шинку. Посоліть і поперчіть до смаку. Розігрійте сковороду на максимальному вогні та додайте олію.

Викладіть суміш картоплі на сковороду, розрівняйте поверхнею.

Вилийте зверху заливку і з ложкою рівномірно розподіліть по поверхні. Готуйте на повільному вогні під закритою кришкою 8-10 хвилин.

Після гасіння накрийте дерун пергаментним папером і переверніть на інший бік. Запікайте ще 8 хвилин без кришки, щоб утворилася хрумка скоринка, радить "Мастер Шеф" Литвинова.

Готовий дерун наріжте на порції та подавайте гарячим. Можна посипати зеленню чи додати соус за бажанням.

Останні новини України:

Дешевше і смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader