Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася простим рецептом лазаньї, яку легко зробити вдома на вечерю для всієї родини.
Інгредієнти:
Для пасти:
- 3 яйця
- 100 г шпинату
- 250 г пшеничного борошна
- 250 г борошна семолі
- 1 ст. л. оливкового масла
- 0,5 год. л. рік
Для начинки:
- 200 г сиру моцарела
- 70 г сиру Пармезан
- 300 г печених баклажанів
Для соусу "Болоньєзе":
- 400 г м'яса (яловичина чи суміш м'яса)
- 150 г цибулі
- 1 кг помідорів
- 1 ст.л олії гхі
- 0,5 год. л. рік
- 0,5 ч. л. чорного перцю
- 1 гілочка чебрецю
- 2 зубчики часнику
- 0,5 гострого перцю
Для соусу "Бешамель":
- 700 г молока
- 70 г вершкового масла
- 70 г пшеничного борошна
- щіпка меленого горіха мускатного
- 0,5 год. л. рік
Приготування:
Наріжте овочі для начинки та приготуйте фарш. Загорніть його в плівку та залиште.
Для соусу "Бешамель" змішайте олію, борошно та молоко в каструлі, почніть готувати, постійно помішуючи. Посоліть та додайте мускатний горіх, радить "Майстер Шеф" Литвинова.
Для соусу "Болоньєзе" обсмажте овочі на олії гхі. Потім додайте м'ясо та помідори.
Розкотіть тісто для лазаньї, посипте борошном. Листи повинні бути тонкими. Викладіть їх у форму, підріжте під розмір.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, на дно форми викладете соус "Болоньєзе", потім шар пасти, знову "Болоньєзе", баклажани, соус "Бешамель" та пармезан. Повторюйте.
Верх страви покрийте моцарелою та пармезаном. Запікайте при 180 ° C близько 30-40 хвилин. Дайте охолонути трохи перед подачею, порадила також "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України:
Дешевше і смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.