Військовозобов’язані зможуть згенерувати QR-код, який замінить військовий квиток, — Арахамія
Військовозобов’язані зможуть згенерувати QR-код, який замінить військовий квиток, — Арахамія

Військовозобов’язані зможуть згенерувати QR-код, який замінить військовий квиток, — Арахамія

QR-код буде працювати «по аналогії з COVID-сертифікатом»
Військовозобов’язані матимуть можливість згенерувати QR-код, який можна буде носити з собою замість військового квитка.  

Про це повідомив голова парламентської фракції «Слуга народу», член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія у Telegram.  

Він повідомив, що за даними Міністерства оборони, станом на сьогодні, 2944 особи оновили свої персональні дані у ТЦК та СП, 3703 - у ЦНАПах.  

Водночас 415 094українці оновили дані через платформу «Резерв +». 

«Наступний крок - генерація QR коду, який буде заміною необхідності носити з собою військовий квиток», - поінформував Арахамія.  

За його словами, такий QR-код буде працювати «по аналогії з COVID-сертифікатом».  

Як повідомили у Міноборони, з 18 червня у застосунку «Резерв +» також з'явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста. 

Нагадаємо, що 18 травня Міністерство оборони України запустило мобільний застосунок «Резерв+», який дасть змогу оновити свої облікові дані військовозобов'язаним, призовникам та резервістам.

Також 19 травня Міністерство оборони запустило тестування електронної черги до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП).

Фото: Олег Федонюк/David Braun/Facebook

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader