В Україні запровадять QR-коди замість військового квитка, – Арахамія
В Україні запровадять QR-коди замість військового квитка, – Арахамія

В Україні запровадять QR-коди замість військового квитка, – Арахамія

Згенеровані QR-коди планують зробити ідентичними до тих, що були під час пандемії COVID-19. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

QR-код замість військового квитка

Арахамія повідомив, що через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки військово-облікові дані оновили 2944 українці, через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) – 3703 людини. Ще 415 094 військовозобов'язані зробили це через мобільний застосунок Резерв+.

Наступний крок – генерація QR-коду, якій буде заміною необхідності носити з собою військовий квиток,
– написав голова депутатської фракції.

Раніше речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін повідомляв, що через Резерв+ дані оновлюють в 80 разів більше, ніж в ЦНАПах.

Оновлення даних через Резерв+

  • Резерв+ – український мобільний застосунок, що дає змогу військовозобов'язаним оновити свої облікові дані та отримати інформацію щодо себе в реєстрі "Оберіг". Виконує роль електронного кабінету для військовозобов'язаного.
  • Сервіс Резерв+ новий, його запустили 18 травня. Втім, за словами речника Міністерства оборони України Дмитра Лазуткіна, він одразу ж викликав великий ажіотаж.
  • З 18 червня у Резерв+ також з'явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобов'язаного, призовника або резервіста.
Теги за темою
Давид Арахамія
Джерело матеріала
loader
loader