Схуднути і поліпшити травлення: 4 спеції, які мають бути на вашій кухні
Схуднути і поліпшити травлення: 4 спеції, які мають бути на вашій кухні

Схуднути і поліпшити травлення: 4 спеції, які мають бути на вашій кухні

Спеції і трави не тільки надають смаку та аромату вашим стравам, а й корисні для здоров'я. Експерти назвали 4 спеції, які допоможуть схуднути, поліпшити травлення і здоров'я кишечника.

Багато спецій протягом століть використовували в традиційній медицині через їхні потужні протизапальні та травні властивості. Додаючи ці ароматні та корисні для здоров'я трави і спеції до своїх страв, ви можете підтримати втрату ваги і поліпшити травлення. Про це пише She Finds.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Імбир

Фото: Pixabay

Імбир містить біологічно активні сполуки, такі як гінгерол, що мають потужні протизапальні властивості. Зменшуючи запалення в кишечнику, імбир може допомогти полегшити симптоми травного дискомфорту і здуття живота.

"Імбир може допомогти полегшити симптоми завдяки своїй здатності зменшувати запалення і сприяти здоровому травленню", — каже Тріста Бест. "Виявлено, що імбир володіє природними спазмолітичними властивостями, які допомагають розслабити м'язи травного тракту і зменшити здуття живота, викликане м'язовими скороченнями".

Куркума

Фото: Pixabay

Куркума має протимікробні властивості, які допомагають підтримувати здоровий баланс кишкових бактерій. Збалансований мікробіом кишківника має вирішальне значення для загального здоров'я травної системи і може запобігти таким проблемам, як гази та здуття живота. Крім того, куркумін може поліпшити метаболічні процеси, допомагаючи організму ефективніше спалювати калорії. Підвищена швидкість метаболізму сприяє спалюванню жиру та зниженню ваги.

Лорен Тейєр підкреслює, що "куркумін, основний активний інгредієнт куркуми, відомий своїми властивостями, що прискорюють обмін речовин, а також іншими протизапальними та антиоксидантними властивостями".\

Кориця

Фото: Pexels

Кориця допомагає стабілізувати рівень цукру в крові, покращуючи чутливість до інсуліну. Стабільний рівень цукру в крові може зменшити тягу до їжі та запобігти переїданню, що допомагає контролювати вагу і підтримувати ваші зусилля зі схуднення.

"Кориця не тільки смачна спеція, а й протизапальний засіб. Вона допомагає контролювати рівень цукру в крові, що може допомогти запобігти сплескам інсуліну і подальшому накопиченню жиру на животі. Крім того, стимулюючи шлункові соки, вона допомагає травленню, одночасно сприяючи розщепленню їжі, що зменшує проблеми з травленням, тим самим покращуючи здоров'я кишківника", — говорить доктор Майкл О. МакКінні.

Часник

Фото: Freepik

Протизапальні властивості часнику можуть зменшити запалення в шлунково-кишковому тракті. Це допомагає полегшити травний дискомфорт і сприяє здоров'ю мікрофлори кишечника. Також було доведено, що він збільшує швидкість метаболізму, що допомагає схуднути.

"У часнику містяться сполуки сірки, такі як аліцин, які є сильними протизапальними і протимікробними засобами. Ці сполуки зменшують запалення кишківника, борються зі шкідливими бактеріями та сприяють здоровій кишковій флорі", — каже доктор МакКінні. "Завдяки своєму позитивному впливу на травлення і засвоєння поживних речовин часник може побічно полегшити контроль ваги, а також призвести до більш плоского живота, сприяючи оптимальному здоров'ю кишечника".

Нагадаємо, 5 спецій, які потрібно додавати до кави щодня.

Раніше Фокусписав про те, що спеції і трави використовуються людьми в усьому світі з давніх часів, причому не тільки в кулінарії, а й у лікувальних цілях.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader