Мобільні аптечні пункти охопили 700 тисяч нових пацієнтів
Мобільні аптечні пункти охопили 700 тисяч нових пацієнтів

Мобільні аптечні пункти охопили 700 тисяч нових пацієнтів

Мобільні аптечні пункти на сьогодні залучили до програми отримання ліків і медичних послуг 700 тисяч нових пацієнтів.

Про це повідомила голова Національної служби здоров’я Наталія Гусак під час круглого столу в Укрінформі.

Наталія Гусак
Наталія Гусак

“Показник відпуску ліків у селі становив не більше 20% по країні. І, на жаль, були такі області, як Чернігівська, Запорізька, Харківська, де такий показник становив менше 4% і навіть був близько нуля по окремих громадах. Мобільні аптечні пункти дали можливість долучитися до програми реімбурсації (“Доступні ліки” - ред.) понад 700 тисяч нових унікальних пацієнтів — в основному тих, які профілактують серцево-судинні захворювання та лікуються від хронічних захворювань”, - сказала Гусак.

Володимир Курпіта
Володимир Курпіта

Своєю чергою керівник проєкту USAID “Інновації для подолання епідемії ВІЛ” Володимир Курпіта нагадав, що мобільні медичні пункти тісно пов’язані з урядовою програмою “Доступні ліки”, що сприяє реалізації державної політики щодо забезпечення громадян ліками.

“Ці мобільні пункти оснащені найсучаснішим обладнанням, медикаментами, що дозволяє надавати широкий спектр послуг — від консультацій фармацевтів до безпосередньої видачі ліків та проведення різноманітних заходів іншого характеру. На нашу думку, цей підхід стане важливою частиною майбутньої системи охорони здоров’я в Україні, особливо в тих регіонах, де медичні заклади зазнали руйнувань або мають обмежені ресурси”, - сказав Курпіта.

Зазначалося, що нещодавно мобільні аптечні пункти вперше побували у жителів громад Київської, Чернігівської та Житомирської областей в межах проєкту USAID “Інновації для подолання епідемії ВІЛ”. У Черкаській, Миколаївській та Харківській областях такі мобільні аптечні пункти працюють на постійній основі.

Як повідомлялося, на сьогодні 11 мобільних аптечних пунктів охоплюють понад 300 населених пунктів у 8 регіонах.

Мобільні аптечні пункти - інструмент поліпшення доступу до медичних послуг у регіонах, що постраждали від збройної агресії Росії, та віддалених районах.

Теги за темою
Медицина
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader