Відмінний варіант і для сніданку, і для перекусу
На сніданок у нас багато вимог. Хочеться, щоб перший прийом їжі був ситним, смачним та швидким у приготуванні. Саме з цих причин багато хто любить оладки.
Якщо ви теж любите поласувати на сніданок цією стравою, але хочеться різноманітності, пропонуємо спробувати оладки… з бананами від "Бабусиних рецептів". Вони виходять не тільки пікантними, але ще й пишними, а банани надають страві ніжності та солодкого аромату.
Як приготувати оладки з бананами
Інгредієнти:
- молоко – 150 мл;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 25 г;
- сметана (йогурт чи кефір) – 50 г;
- вершкове масло – 15 г;
- ваніль — 1 ч. л.;
- сіль — ¼ ч. л.;
- сода — ½ ч. л.;
- борошно — 150 г;
- банани – 4-5 шт.
Спосіб приготування:
- У миску розбиваємо яйце, додаємо сметану, цукор, дрібку солі, ванільний екстракт. Все перемішуємо вінчиком 1-2 хвилини, потім вливаємо трохи молока, просіюємо борошно та соду.
- Масу, що вийшла, перемішуємо і поступово додаємо молоко, що залишилося. Коли маса стане однорідною, додаємо розтоплене вершкове масло.
- Банани чистимо і нарізаємо часточками, викладаємо їх поступово в тісто та акуратно перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією та столовою ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Смажимо на невеликому вогні по 1,5 — 2 хвилини з кожного боку.
- Готові оладки викладаємо на тарілку з паперовим рушником, потім подаємо до столу.
На сніданок також можна приготувати фриттату з кабачками та беконом. Ви отримаєте нереальне задоволення.