Яйця по-флорентійськи – це вишуканий сніданок зі шпинатом, родом з Італії. Процес його приготування дуже легкий та швидкий, а сама страва виходить поживною та корисною. Саме тому варто тримати на озброєнні рецепт яєць по-флорентійськи і готувати їх в ті моменти, коли хочеться здивувати близьких, але немає багато часу.
Рецептом сніданку по-флорентійськи поділилась фудблогерка з ніком thefoodhub.by ilona. В Instagram вона розповіла, як правильно подати сніданок та які продукти для цього потрібні.
Інгредієнти на 2 порції
- Яйця – 2 шт
- Булочки для бургера – 2 шт
- Шпинат свіжий – 100 гр
- Оцет – 1 ч.л.
- Вершкове масло
- Мускатний горіх
Інгредієнти для соусу
- Жовток – 3 шт
- Вода – 1 ч.л.
- Лимонний сік – 1 ст.л.
- Вершкове масло – 65 гр
- Сіль – дрібка
Спосіб приготування
1.Підсмажте булочки на вершковому маслі до золотистої скоринки.
2. Приготуйте яйця пашот.
3. Шпинат підсмажте на вершковому маслі протягом 2-3 хвилин, щоб він залишався зеленого кольору та додайте сіль.
4. В останню чергу готуємо голландський соус, адже він повинен бути теплим. В глибокій ємності змішуємо жовтки, лимонний сік та воду.
5. В каструлю наливаємо не багато води і доводимо до кипіння. Важливо, щоб коли ми поставимо миску з жовтками на водяну баню, вода не доставала до миски. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму.
6. Ставимо жовтки на водяну баню, і постійно перемішуємо поки вони зовсім трохи не почнуть густіти.
7. Повільно вливаємо розтоплене вершкове масло, постійно помішуючи. Варимо до гарної консистенції соусу. На це повинно піти 1-2 хвилини.
8. Щойно сама загусне, знімаємо з водяної бані і активно перемішуємо протягом 1 хвилини. Додаємо сіль.
9. На булочку викладаємо шпинат, далі яйце, поливаємо соусом, присипаємо дрібкою мускатного горіха, прикрашаємо зеленню.
На OBOZ.UA є й інші рецепти сніданків:
- Англійський сніданок
- Американський сніданок
- Сніданок за 1 хвилину