Квасоля часто додається до борщу, але також може вживатися окремо. Однак багато хто не любить її не через смак, а через тривалий процес замочування перед приготуванням. Деякі замочують квасолю на ніч, хоча є способи прискорити цей процес.
Квасоля є відмінним джерелом білка та клітковини, які забезпечують організм енергією та впливають на обмін речовин.
Одна чашка вареної квасолі (близько 200 г) містить: 225 калорій, 15,3 г білка, 0,9 г жиру, 40,4 г вуглеводів, 13,1 г клітковини, а також значну кількість вітамінів B1, B9, міді, марганцю та заліза. Чорна квасоля багатша за калоріями, жирами, клітковиною, але біднішою за магнієм і залізом.
Подібні продукти, такі як квасоля, допомагають уповільнити всмоктування цукру в кров, знизити його рівень та знизити ризик серцево-судинних захворювань.
Існує кілька способів прискорити приготування квасолі без попереднього замочування:
- Додати соду. Додати трохи соди на кінчику ножа, коли відправляєте квасолю в каструлю з водою. Це може скоротити час приготування до 1:00. Наприкінці варіння рекомендується додати трохи лимонного соку для нейтралізації дії соди.
- Доливати холодну воду. Доведіть незамочену квасолю до кипіння, потім додайте склянку холодної води. Дочекайтеся закипання і знову долийте холодну воду. Повторюйте цей крок 4-5 разів. Це може прискорити приготування до 40 хвилин.
- Додати водорості чи морську капусту. Декілька висушених листків морських водоростей, доданих на початку варіння, можуть скоротити час приготування теж десь на 40 хвилин, але потрібно стежити за смаком.
Знай.ua писав, хачапурі на сковороді, яке сподобається всім грузинам: рецепт для швидкої вечері