Чому не можна зливати рідину з йогурту: пояснює експерт
Чому не можна зливати рідину з йогурту: пояснює експерт

Чому не можна зливати рідину з йогурту: пояснює експерт

Люди часто викидають продукти у смітник, щойно вони втратили звичний вигляд. Проте, далеко не всі продукти, вигляд яких змінився, є непридатними до вживання.

Так, наприклад, коли на поверхні йогурту з’являється рідина, люди не роздумуючи позбавляються його. Виявляється, цього робити непотрібно, стверджує в TikTok експерт Каран Радж.

Чому не можна зливати рідину з йогурту: пояснює експерт

За словами експерта, рідина, що так часто утворюється на поверхні йогурту є дуже корисною та наділеною великою кількістю вітамінів та поживних речовин. Зокрема, в ній міститься білок, кальцій, вітамін В12, а також пробіотики, що так необхідні для кишківника.

Чому не можна зливати рідину з йогурту: пояснює експерт

Ця таємнича рідина насправді є звичайною сироваткою, яка відома своїми корисними властивостям. Вона утворюється в результаті деяких процесів, що проходять під час виготовлення йогурту. Чим довше стоятиме йогурт, тим більша кількість сироватки буде виділятись. Радж стверджує, що це абсолютно нормальний та природній процес.

Чому не можна зливати рідину з йогурту: пояснює експерт

А ще, сироватка робить йогурти більш рідкими, створюючи звичну консистенцію. А ось в грецьких йогуртах знайти сироватку навряд чи вдасться, адже за своєю структурою цей продукт повинен бути густим. Тому під час приготування грецького йогурту його ретельно фільтрують від сироватки.

Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:

  • Як правильно зберігати масло
  • Яке м’ясо обрати для шашлику
  • Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим
Джерело матеріала
loader
loader