"Медовик" – дуже смачний та простий у приготуванні домашній торт. Для основи потрібно обов'язково брати якісний мед.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного "Медовика" з вишнею та ніжним кремом.
Інгредієнти:
- Мед – 200 г
- Цукор – 50 г
- Масло вершкове – 180 г
- Сода – 1 ч. л.
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 300 г
- Сіль – дрібка
- Сметана жирна (20%) – 1 кг
- Пудра цукрова – 200 г
- Ваніль
- Вишня – 150
- Цукор – 30 г
- Кориця
Спосіб приготування:
1. Для тіста: змішайте мед, цукор та вершкове масло. Доведіть до кипіння та перемішайте в однорідну суміш. До гарячої медової суміші додайте соду і ретельно перемішайте. Маса почне дуже сильно зростати обсягом. Проваріть суміш кілька хвилин до бурштинового кольору. Даємо трохи охолонути.
2. Після додайте до неї яйця, збийте все до однорідності і потім всипте борошно та сіль. Перемішайте до однорідності.
3. Вилийте на деко з пергаментом і запікайте приблизно 12 хвилин при 180 С.
4. Крем: збийте сметану з пудрою та ваніллю до однорідності.
5. Вишню проваріть із цукром і корицею кілька хвилин, рідину злийте.
6. Зберіть торт: змастіть коржі кремом і додайте вишні. Поставте торт у холодильник на ніч. Вранці прикрасьте крихтою й можна їсти!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- "Медовик" зі згущеним молоком
- "Медовик" з вишнею
- Бісквітний "Медовик"