Мигдалі насичені поживними речовинами, а тому їх корисно споживати. Ці горіхи вважаються суперпродуктом через вміст антиоксидантів.
Про це повідомили в health. Експерти зауважили, що споживаючи мигдаль, людина може запобігти захворюванням, покращити стан шкіри тощо.
Користь мигдалю для людини:
Вміст антиоксидантів
Мигдаль багатий антиоксидантами (вітамін Е) та поживними речовинами, він може не лише покращити здоров'я, але й захистити вас від численних хвороб. Зокрема, вітамін Е підтримує імунітет, зменшує запалення, допомагає розширити кровоносні судини та може захистити від нейродегенеративних станів, а саме хвороби Альцгеймера.
Зміцнення серця
Мигдаль може знижувати рівень "поганого" холестерину. Тоді як магній позитивно впливає на роботу нервів та мʼязів, підтримує стабільне серцебиття та допомагає зміцнюватися кісткам.
Згідно з дослідженнями, споживання мигдалю також може знизити артеріальний тиск та покращити судинну функцію, тобто зменшити жорсткість артерій.
Покращення здоровʼя кишківника
Мигдаль відомий своїми пребіотичними властивостями, які сприяють процвітанню корисних бактерій у кишківнику.
Зменшення голоду
Мигдаль допомагає придушити голод, у результаті чого особа споживає менше калорій, а тому їй легше контролювати свою вагу.
Вплив на шкіру
Згідно з дослідженням, люди після менопаузи, які споживають мигдаль, мають менше зморшок та кращий колір шкіри.
Раніше OBOZ.UA розповів, чи можна цукор замінити медом.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.