23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чи можна схуднути, споживаючи мигдаль: яку користь має горіх
Чи можна схуднути, споживаючи мигдаль: яку користь має горіх

Чи можна схуднути, споживаючи мигдаль: яку користь має горіх

Мигдалі насичені поживними речовинами, а тому їх корисно споживати. Ці горіхи вважаються суперпродуктом через вміст антиоксидантів.

Про це повідомили в health. Експерти зауважили, що споживаючи мигдаль, людина може запобігти захворюванням, покращити стан шкіри тощо.

Користь мигдалю для людини:

Вміст антиоксидантів

Мигдаль багатий антиоксидантами (вітамін Е) та поживними речовинами, він може не лише покращити здоров'я, але й захистити вас від численних хвороб. Зокрема, вітамін Е підтримує імунітет, зменшує запалення, допомагає розширити кровоносні судини та може захистити від нейродегенеративних станів, а саме хвороби Альцгеймера.

Зміцнення серця

Мигдаль може знижувати рівень "поганого" холестерину. Тоді як магній позитивно впливає на роботу нервів та мʼязів, підтримує стабільне серцебиття та допомагає зміцнюватися кісткам.

Згідно з дослідженнями, споживання мигдалю також може знизити артеріальний тиск та покращити судинну функцію, тобто зменшити жорсткість артерій.

Покращення здоровʼя кишківника

Мигдаль відомий своїми пребіотичними властивостями, які сприяють процвітанню корисних бактерій у кишківнику.

Зменшення голоду

Мигдаль допомагає придушити голод, у результаті чого особа споживає менше калорій, а тому їй легше контролювати свою вагу.

Вплив на шкіру

Згідно з дослідженням, люди після менопаузи, які споживають мигдаль, мають менше зморшок та кращий колір шкіри.

Раніше OBOZ.UA розповів, чи можна цукор замінити медом.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом