Корисний продукт: смачне арахісове масло має багато переваг для здоров'я
Корисний продукт: смачне арахісове масло має багато переваг для здоров'я

Корисний продукт: смачне арахісове масло має багато переваг для здоров'я

Арахісове масло – улюблена смачна їжа, яку однаково люблять і дорослі, і діти. Це смажений арахіс, подрібнений до стану пасти.

Воно також є досить збалансованим джерелом енергії, забезпечуючи всі три макроелементи - вуглеводи, білки та жири. Всупереч поширеній думці, арахісове масло має багато переваг для здоров'я. Ми розкажемо вам про них детальніше.

Знижує ризик серцево-судинних та ішемічної хвороби серця

Арахісове масло містить р-кумарову кислоту, яка допомагає відновлювати пошкодження клітин, що викликають серцево-судинні захворювання.

Крім того, воно також містить більше ненасичених жирів, ніж насичених. Таким чином, воно також знижує ризик серцево-судинних та ішемічної хвороби серця. Однак арахісове масло є висококалорійним, тому важливо обмежити його споживання, щоб уникнути збільшення ваги.

Містить ніацин, який захищає від хвороби Альцгеймера та інших нейродегенеративних захворювань

Арахіс є багатим джерелом ніацину, або вітаміну B3, який захищає організм від хвороби Альцгеймера та інших нейродегенеративних розладів. Це пов'язано з тим, що ніацин допомагає відновлювати пошкоджені клітини мозку, що забезпечує захист від таких захворювань.

Крім того, вміст р-кумарової кислоти в арахісовому маслі допомагає боротися з окислювальним стресом у клітинах організму, пов'язаним з нейродегенеративними захворюваннями.

Підвищує рівень хорошого холестерину і знижує ризик утворення каменів у жовчному міхурі

Дослідження показують, що вживання арахісового масла більше п'яти разів на тиждень значно знижує ризик утворення каменів у жовчному міхурі та інших захворювань жовчного міхура. Це пов'язано з тим, що більшість каменів у жовчному міхурі - це холестеринові камені, які утворюються внаслідок високого рівня поганого холестерину.

Арахісове масло містить корисні мононенасичені жири, які підвищують рівень хорошого холестерину і знижують рівень поганого холестерину, тим самим зменшуючи ймовірність утворення каменів у жовчному міхурі.

Містить ненасичені жири та білки, допомагає у формуванні м'язів тіла

Арахісове масло калорійне і є чудовим доповненням до раціону бодібілдерів. Це тому, що воно містить велику кількість ненасичених жирів і білків. Обидва вони допомагають будувати та відновлювати м'язи.

Арахісове масло і цільнозерновий хліб вважаються повноцінними білковими продуктами, оскільки хліб містить амінокислоту метіонін, якої немає у вершковому маслі.

Раніше OBOZ.UA писав прокористь граната для здоров'я.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader