Користь для здоров’я: чому ви повинні вживати насіння крес-салату
Користь для здоров’я: чому ви повинні вживати насіння крес-салату

Користь для здоров’я: чому ви повинні вживати насіння крес-салату

Насіння крес-салату містить багато поживних властивостей. Воно має пряний перцевий смак і аромат та широко використовується в салатах, супах.

Це насіння багате на залізо, фолієву кислоту, вітаміни С і Е, клітковину і особливо корисне для вагітних і годуючих жінок. Ми підготували для вас деякі з переваг цієї поживної речовини.

Відмінне харчування після пологів, сприяє виробленню молока у годуючих матерів

Насіння крес-салату є чудовим післяпологовим харчуванням, а щоденне споживання цього насіння збільшує вироблення молока у матерів-годувальниць.

Окрім того, що це насіння добре стимулює вироблення молока, воно також допомагає впоратися з випадінням волосся після пологів – поширеною проблемою, з якою стикаються молоді мами.

Допомагає нормалізувати нерегулярний менструальний цикл, може покращити фертильність

Фітохімічні речовини, присутні в насінні, подібні до гормону естрогену, який відіграє життєво важливу роль у жіночому організмі і допомагає нормалізувати нерегулярні менструальні цикли.

Насіння також корисне для жінок, які намагаються завагітніти, оскільки воно може покращити фертильність. Однак в обох вищезгаданих ситуаціях найкраще проконсультуватися з лікарем, перш ніж почати вживати це насіння.

Запобігає випадінню волосся та сприяє здоровому росту волосся

Насіння садового крес-салату запобігає випадінню волосся, а тому воно надійно допоможе вам отримати густе, блискуче волосся.

Регулярне його споживання зменшує порідіння та алопецію, а також надає волоссю здорового блиску. Фолієва кислота та залізо сприяють цій дивовижній властивості. Ви можете нанести пасту з цього насіння і води на волосся і змити холодною водою.

Покращує роботу легенів і полегшує симптоми астми

Насіння багате на активні сполуки, які допомагають поліпшити роботу легенів. Воно допомагає усунути задишку, очистити легені та полегшити симптоми у хворих на астму.

Регулярне вживання насіння крес-салату також діє як ліки від кашлю та болю в горлі. Випийте щіпку насіння з молоком перед сном або пожуйте насіння, щоб отримати користь.

Раніше OBOZ.UA опублікував список корисних цільнозернових продуктів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader