Перевага курячих яєць для організму: скільки штук слід вживати на тиждень
Перевага курячих яєць для організму: скільки штук слід вживати на тиждень

Перевага курячих яєць для організму: скільки штук слід вживати на тиждень

Безумовно, яйця — це найпопулярніший продукт, який має суттєву цінність для організму, легко готується та чудово насичує організм. Проте, хоча яйця корисні для здоров’я, існує дискусія щодо поживної цінності жовтка через вміст у ньому жирів та калорій, що може вплинути на рівень холестерину та вагу. 

Разом з тим, споживання обмеженої кількості яєць корисне та необхідне для людини. Скільки яєць можна їсти на тиждень, щоб не нашкодити здоров’ю, дізнавались в OBOZ.UA. 

Харчова цінність

Яйця є важливим джерелом різноманітних поживних речовин. Зокрема, лише в одному звареному яйці, що важить близько 50 г міститься приблизно 78 калорій, 5 г жирів, 180 мг холестерину та 6 г білка. Також, яйця збагаченні різними вітамінами та мінералами, такими як вітаміни A, C, D і B16, натрій, залізо, магній та калій.

Тижнева норма

Експерти з охорони здоров'я рекомендують дорослим споживати одне яйце на день 3-4 рази на тиждень, а дітям одне яйце щодня. Проте, важливо не лише кількість, але й якість харчування, а тому вживання яєць з беконом, рафінованим борошном та продуктами з високим вмістом цукру, може провокувати появу серцевих захворювань та діабету. 

Зміцнюють роботу серця

Споживання лише яєчного білка без жовтка, який містить холестерин, може бути корисним для серцево-судинної системи. Яєчний білок має низький вміст холестерину та містить багато мінералів і вітамінів, які підтримують здоровий кровотік. 

Переваги у боротьби з ожирінням

Ожиріння веде до серйозних захворювань, таких як хвороби серця, діабет та респіраторні проблеми, а тому важливо дотримуватись правильного харчування. Яйця є важливим джерело білка, калію, натрію та вітамінів, з мінімальним вмістом жирів і калорій, що допомагають відчувати ситість на довгий час, зменшуючи потребу в шкідливих перекусах.

Допомагають зміцнювати кістки 

Яйця - відмінне джерело кальцію, яке сприяє зміцненню кісток та запобігає ризику переломів, рахіту та остеопорозу. Дієтологи рекомендують включати яєчний білок у раціон для підтримки щільності та міцності кісток.

Підтримують роботу мозку 

Яйця сприяють роботі мозку, оскільки містять холін - речовини, що важлива для формування ДНК, детоксикації та передачі нервових сигналів. Відповідна кількість холіну необхідна для нормальної роботи нервової системи, а тому яйця є корисним додатком до раціону, що підтримує мозкову активність.

РанішеOBOZ.UA опублікував інформацію, про користь яєчного білка та чи потрібен жовток.  

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader