Чорничне блаженство та інші смузі з омега-3: здорові рецепти для щоденного вживання
Чорничне блаженство та інші смузі з омега-3: здорові рецепти для щоденного вживання

Чорничне блаженство та інші смузі з омега-3: здорові рецепти для щоденного вживання

Смачні смузі можуть стати найкращим вибором, коли йдеться про насичення організму омега-3 жирними кислотами. Адже ці мікроелементи мають вирішальне значення для здоров’я тіла та розуму.

Багаті на ці корисні жири насіння льону, чіа та коноплі. OBOZ.UA пропонує кілька чудових рецептів смузі з насінням, які не тільки спокусять ваші смакові рецептори, але й зміцнять ваше здоров’я.

Чорничне блаженство з насіння льону

Отримати надзвичайний заряд антиоксидантів і омега-3 можна простим способом – змішайте столову ложку меленого насіння льону з чашкою чорниці, бананом для вершковості та мигдальним молоком для горіхового відтінку. Такий смузі наповнить організм клітковиною та вітамінами, які підтримують здоров’я серця та забезпечують вас енергією протягом дня.

Шоколадна насолода з насіння Чіа

Ще один рецепт передбачає змішування двох столових ложок насіння чіа з какао-порошком. Також необхідно додати трохи ванільного екстракту, один банан і вівсяне молоко. Цей смузі зменшує запалення та покращує роботу мозку, адже насіння чіа наповнює, згущує суміш і насичує її омега-3.

Насіння конопель тропічний твіст

Для приготування за рецептом необхідно змішати столову ложку насіння коноплі з соковитими шматочками ананаса, стиглим манго, вершковим кокосовим молоком і вичавленим соком лайма. Цей смузі сприяє відновленню м’язів і зміцнює імунну систему, адже насіння конопель, багате омега-3 жирними кислотами та незамінними амінокислотами.

Зелена богиня насіння гарбуза

Для приготування змішайте столову ложку сирого гарбузового насіння з жменею листя шпинату, соковитою стиглою грушею, освіжаючими скибочками огірка та щедрою порцією несолодкого соєвого молока. Цей яскравий смузі буде корисний у боротьби зі стресом і збереже спокійний і зосереджений розум, адже він багатий не тільки багатий омега-3 жирними кислотами, але також містить магній з гарбузового насіння.

Соняшникове ягідне бонанза

Для приготування додайте ложку соняшникової олії і змішайте з сумішшю свіжих ягід, грецьким йогуртом та трохи додайте яблучного соку для солодкості. Такий смузі не тільки насичений омега-3 жирними кислотами, але й вітаміном Е з насіння соняшнику, який є ключовим для підтримки здоров’я шкіри.

Раніше OBOZ.UA опублікував інформацію, про різницю між смузі та соками та порівняв користь для здоров'я.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader