Дихальні вправи з йоги, які корисно виконувати щодня
Дихальні вправи з йоги, які корисно виконувати щодня

Дихальні вправи з йоги, які корисно виконувати щодня

Нам часто радять регулярно практикувати йогу через її користь для здоров'я. Це тому, що вона створює зв'язок між вашим тілом і розумом, дозволяє їм розслабитися і відновитися за допомогою різних поз та дихальних технік.

Крім того, йога може допомогти поліпшити кровообіг, травлення, силу та гнучкість. Ми зібрали кілька дихальних вправ, які варто виконувати щодня.

Вдих і видих

Щоб виконати цю вправу, спочатку сядьте. Почніть з того, що покладіть стегна на коліна або сядьте в зручне крісло. Потім покладіть руки на коліна і закрийте очі.

Тепер зробіть глибокий вдих через ніс, а потім повільно видихніть. Повторіть це кілька разів.

Капалбхаті Пранаяма

Щоб виконати Капалбгаті Пранаяму або дихання, що сяє черепом, сядьте і покладіть обидві руки на відповідні коліна. Тепер закрийте очі і глибоко вдихніть, наповнюючи легені повітрям. Після цього зробіть глибокий видих.

Ця вправа допомагає схуднути, покращує кровообіг, знімає стрес, підвищує розумову активність і омолоджує весь організм.

Анулом Вілом Пранаяма

Ця форма пранаями передбачає чергування дихання. Щоб виконати Анулом Вілом Пранаяму, спочатку закрийте очі, сядьте в падмасану і покладіть обидві руки на коліна.

Закрийте праву ніздрю великим пальцем правої руки, а потім повільно вдихніть через ліву ніздрю. Тепер закрийте ліву ніздрю безіменним пальцем і видихніть через праву ніздрю. Повторіть з іншого боку.

Раніше OBOZ.UA писав про асани йоги, які покращать роботу щитовидної залози.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader