Зеленський прибув до Швеції для підписання трьох угод про гарантії безпеки
Зеленський прибув до Швеції для підписання трьох угод про гарантії безпеки

Зеленський прибув до Швеції для підписання трьох угод про гарантії безпеки

31 травня у Стокгольмі, Швеція відбудеться третій саміт Україна – Північна Європа, який має зміцнити нашу країну завдяки підтримці союзників.

Про це у своєму Телеграм-каналі написав президент України Володимир Зеленський, який візьме участь у зустрічі.

"Сьогоднішній день зміцнить Україну завдяки підтримці наших принципових та послідовних союзників та завдяки новим договорам безпеки.

Сьогодні я у Стокгольмі на третьому саміті Україна – Північна Європа", - написав глава держави.

Він зазначив, що ключовими пріоритетами для нашої країни стануть ППО, спільне його виробництво та забезпечення України, а також зброя для ЗСУ та глобальна робота для "примусу Росії до миру".

Також у Зеленського заплановані зустрічі з прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном, президентом Фінляндії Олександром Стуббом, прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен, прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стерре, прем'єр-міністром Ісландії Б'ярні Бенедиктссон .

"Ми поспілкуємося як у рамках саміту, так і двосторонніх форматах. Сьогодні Україна підпише одразу три угоди з безпеки, які зафіксують прогнозовану оборонну та іншу різнобічну підтримку на тривалий період", - написав президент.

Зеленський прибув до Швеції для підписання трьох угод про гарантії безпеки - Фото 1

Раніше Зеленський анонсував нові оборонні пакети для України, угоди про безпеку та розповів про підготовку до Саміту миру.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader