Здуття живота - це поширена проблема травлення, що супроводжується відчуттям дискомфорту, переповнення або болю в черевній порожнині.
Часто це виникає внаслідок накопичення газів у шлунково-кишковому тракті. Причин цього може бути безліч, але одне з основних – те, що ми їмо. Загалом у здутті часто звинувачують бобові та такі овочі, як капуста. Однак, як виявляється, навіть деякі фрукти можуть спричинити цю проблему. Про це розповідає експерт із харчування Чару Дуа.
Яблука, багаті на клітковину, вітамін С і антиоксиданти, при надмірному вживанні можуть викликати здуття. Все через високий вміст фруктози та клітковини, які важко перетравлюються та ферментуються у товстій кишці, утворюючи гази.
Улюблений літній фрукт кавун також потрапив до списку "проблемних" через наявність фруктози та поліолів, що сприяють бродінню та газоутворенню. Не варто захоплюватися і персиками, тому що хоча вони корисні завдяки вітамінам А і С, але все ж таки містять багато фруктози, яка і провокує здуття. Цукровий спирт (сорбіт) та клітковина в сливах та абрикосах теж можуть стати причиною неприємних відчуттів у животі після їх вживання.
Манго з його високим вмістом фруктози теж не просто засвоюється організмом та викликає утворення газів.
Навіть виноград і банани, можуть бути "винуватцями" здуття через наявність у них тієї ж фруктози і клітковини відповідно.
Знай.ua писав, довголіття на тарілці: секрети харчування, які допоможуть вам жити довше