Спаржа – це один із найкорисніших овочів. Дуже важливо встигнути насолодитись спаржею та наситити організм вітамінами, допоки триває її сезон, адже він досить короткий. З цього овочу можна приготувати дуже багато різноманітних страв, або просто куштувати її окремо.
Так, наприклад, фудблогерка з ніком tania sheremet в Instagram розповіла, як приготувати спаржу в листковому тісті. Ця страва ідеально підходить для перекусу, адже готується дуже швидко та з готового тіста, а ще її зручно брати з собою.
Інгредієнти
- Листкове тісто (бездріжджове)
- Спаржа
- Шинка
- Моцарела
- Крем-сир
- Сіль
- Перець
- Яйце + 1 ст.л. молока для змащування
- Кунжут
Спосіб приготування
1.Спаржу миємо, відламуємо або відрізаємо жорсткі кінці, потім відварюємо у підсоленій воді 3-4хв.
2. Розморожене листкове тісто трішки розкочуємо та розрізаємо на прямокутники.
3. На кожен прямокутник посередині викладаємо крем-сир та розрівнюємо.
4. Краї тіста розрізаємо смужками.
5. На крем-сир викладаємо шинку, відварену спаржу, сіль, перець, тертий сир. Тісто защіплюємо у вигляді косички.
6. Перекладаємо на деко, змащуємо кожен пиріжок із спаржею яйцем. Зверху посипаємо кунжутом, ставимо в розігріту духовку 180 градусів, випікаємо 25хв.
На OBOZ.UA є й інші рецепти спаржі:
- Спаржа від Ярославського
- Спаржа від Клопотенко
- Спаржа на сковороді