Байден не поїде на Саміт миру: у Білому домі зробили важливу заяву
Байден не поїде на Саміт миру: у Білому домі зробили важливу заяву

Байден не поїде на Саміт миру: у Білому домі зробили важливу заяву

Джон Кірбі прокоментував участь віцепрезидента Камали Гарріс у Саміті миру.

У Білому домі прокоментували інформацію про те, що президент США Джо Байден не буде присутній на глобальному Саміті миру в Швейцарії.

Участь у заході віцепрезидента, а не президента США, не применшує рівня підтримки України, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Укрінформ".

За словами офіційного американського представника, у світі "немає жодного лідера, який би підтримував Україну більше і рішучіше, ніж Джо Байден".

Він також зазначив, що участь віцепрезидентки Камали Гарріс від імені США на конференції у Швейцарії свідчить про те, що американська підтримка України залишається незмінною, зокрема підтримка української "формули миру".

"Я не думаю, що ви можете назвати іншу націю, яка зробила стільки ж для України, а також для здатності дати відсіч Росії, ніж Сполучені Штати", - додав Кірбі.

Глобальний саміт миру у Швейцарії - що про нього відомо

15-16 червня відбудеться першийСаміт миру для України. Місцем його проведення стане Бюргеншток, розташований неподалік від швейцарського міста Люцерн.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що до участі запрошені та очікуються глави держав і урядів з усіх континентів.

"Я впевнений, що кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже це має важливе значення не лише для України. Йдеться про глобальну роль кожної країни, а також про справжню повагу до міжнародного права та мирного співіснування в усьому світі", - заявив глава держави.

На саміті мають обговорити формулу Зеленського - завершення війни України та РФ на умовах Києва. Росія має вивести свої війська і понести відповідальність за злочини.

Країна-агресор Росія також планує зірвати "саміт миру" влітку. Згідно з даними розвідки, у Росії є відповідний план, який уже було передано західним лідерам і спецслужбам.

Саміт миру - останні новини за темою

Раніше стало відомо, хто представить США на Саміті миру. Віцепрезидент Сполучених Штатів Камала Гарріс очолить делегацію США на глобальному Саміті миру в Швейцарії, ініційованому президентом Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, Росія підготувала спецоперацію, зокрема, дипломатичного тиску, щоб перешкодити Україні зібрати велику кількість учасників. Сама країна-агресор, зі зрозумілих причин, на захід не запрошена.

Раніше повідомлялося, що Пекін відмовився від участі в саміті миру, пояснюючи це тим, що виступає лише за ті події щодо врегулювання "українського конфлікту", де однаково буде представлено позицію і України, і Росії.

Байден не поїде на Саміт миру: у Білому домі зробили важливу заяву
/ Главред

Більше новин:

Джерело матеріала
loader