Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити класичне карі із насиченим смаком.
Інгредієнти:
- Для каррі:
- Курячі стегна без кістки (можна замінити звичайним філе, якщо не любите жирне м'ясо) – 500 г
- Гарбуз – 500 г
- Для соусу:
- Цибуля - 100 г
- Морква – 120 г
- Помідори пілати (або томатний сік) – 400 г
- Солодкий перець – 100 г
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Масло гхі - 1 ст.
- Спеції каррі – 20 г
- Соль - 2 год. л.
- Імбир – 20 г
- Часник – 20 г
Приготування:
Наріжте курячі стегна великими шматочками. Очистіть і крупно наріжте солодкий перець, моркву, цибулю, імбир і часник, розповіла "Мастер Шеф" Литвинова.
Наріжте гарбуз на кубики. Розігрійте 1 столову ложку олії Гхі і 2 столові ложки олії в глибокій каструлі.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, покладіть нарізану курку в розігріту олію та обсмажуйте до золотистої скоринки. Помістіть нарізані овочі (солодкий перець, моркву, цибулю, імбир та часник) у блендер.
Додайте помідори пілати або томатний сік і подрібніть до однорідного стану. Вилийте соус в каструлю до курки і тушкуйте на середньому вогні близько 10-15 хвилин.
Після того як курка з соусом згасили, додайте нарізаний гарбуз та спеції каррі, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України:
Дешевше і смачніше за рис: "Майстер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.