Мирна угода та участь РФ: у Швейцарії зробили заяву щодо Саміту миру
Мирна угода та участь РФ: у Швейцарії зробили заяву щодо Саміту миру

Мирна угода та участь РФ: у Швейцарії зробили заяву щодо Саміту миру

Саміт миру - це крок до подальших перемовин, для дискусії потрібні дві сторони конфлікту, сказала журналістам президентка Швейцарії Віола Амхерд.

Країна-агресор Росія може взяти участь у конференції, яка відбудеться за підсумками Саміту миру. Про це заявила президентка Швейцарії Віола Амхерд.

Як повідомляє ZDF, вона сказала про те, що Саміт миру - крок до подальших перемовин.

"Нам зрозуміло, що ми не підпишемо мирну угоду наприкінці конференції", - вважає Амхерд.

Також Віола Амхерд наголосила, що для досягнення угоди потрібно, щоб обидві сторони війни були за столом перемовин.

Саміт миру у Швейцарії - головні новини за темою:

За підсумками Саміту миру Україна розраховує на комюніке, де буде прописано вирішення проблем, на яких акцентує увагу Київ, сказав Володимир Зеленський. Потрібно узгодити заснований на формулі України план перемовин і згодом вести дискусії на базі цього документа з РФ.

У Швейцарії заявили, що на Саміті миру 15-16 червня обговорюватимуть три ключові питання: ядерну безпеку, продовольчу безпеку та повернення викрадених дітей. У Берні вважають, що згодом питання обговорюватимуть і з російськими представниками.

Канцлер ФРН Олаф Шольц назвав основні цілі Саміту миру у Швейцарії. За його словами, йдеться не про мирні перемовини, а демонстрацію Росії, що Статут ООН і міжнародне право все ще працюють.

Глобальний саміт миру у Швейцарії - що про нього відомо

15-16 червня відбудеться першийСаміт миру для України. Місцем його проведення стане Бюргеншток, розташований неподалік від швейцарського міста Люцерн.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що до участі запрошені та очікуються глави держав і урядів з усіх континентів.

"Я впевнений, що кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже це має важливе значення не лише для України. Йдеться про глобальну роль кожної країни, а також про справжню повагу до міжнародного права та мирного співіснування в усьому світі", - заявив глава держави.

На саміті мають обговорити формулу Зеленського - завершення війни України та РФ на умовах Києва. Росія має вивести свої війська і понести відповідальність за злочини.

Країна-агресор Росія також планує зірвати "саміт миру" влітку. Згідно з даними розвідки, у Росії є відповідний план, який уже було передано західним лідерам і спецслужбам.

Інші новини:

Джерело матеріала
loader
loader