Як кориця може полегшити життя людям з діабетом: кілька нюансів
Як кориця може полегшити життя людям з діабетом: кілька нюансів

Як кориця може полегшити життя людям з діабетом: кілька нюансів

Високий рівень цукру в крові часто є причиною ускладнень зі здоров'ям, таких як серцеві захворювання та пошкодження нервів.

Однак, поряд з лікуванням і ліками, більшість людей вдається до натуральних продуктів, які можуть допомогти вилікувати недугу. Кориця — одна з часто використовуваних спецій, яка, як вважається, допомагає знизити рівень цукру та боротися з діабетом, передає OBOZ.UA.

Кориця допомагає вивести зайвий цукор з організму

Кориця має протизапальні та антиоксидантні властивості, які знижують швидкість надходження глюкози в організм.

Крім того, це сприяє кращому травленню, що, у свою чергу, може допомогти вивести надлишок цукру з організму.

Дослідження показують, що кора кориці покращує рівень глюкози та холестерину в крові у людей з діабетом 2 типу. Також вважається, що кориця знижує ризик серцево-судинних захворювань, пов'язаних з діабетом.

Допомагає знизити рівень цукру в крові після їжі

Кількість їжі, яку ми споживаємо, і споживання вуглеводів мають значний вплив на рівень цукру в крові.

Швидкі коливання рівня цукру в крові можуть посилити окислювальний стрес і запалення, збільшуючи ризик хронічних захворювань.

Відомо, що кориця мінімізує стрибки цукру в крові після їжі. Причина в тому, що кориця може блокувати травні ферменти, які розщеплюють вуглеводи в тонкому кишечнику.

Вода з корицею – чудовий спосіб споживання спеції

Кориця є основним продуктом більшості солодощів і закусок. Однак для діабетичної дієти ви можете дотримуватися порад експерта.

Фахівці в галузі охорони здоров’я вважають, що пиття води з корицею є чудовим способом регулювання діабету.

Для цього все, що вам потрібно зробити, це додати у воду щіпку порошку кориці. Залиште на ніч, а потім закип’ятіть і випийте наступного ранку.

Рекомендована кількість вживання

Кориця є чудовим засобом для зниження рівня цукру в крові. Згідно з дослідженнями, один грам кориці на день може підвищити чутливість організму до інсуліну та впоратися з діабетом 2 типу.

Перевищення рекомендованої дози може призвести до побічних ефектів, тому важливо проконсультуватися з лікарем перед початком цієї процедури.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те,як кориця впливає на організм.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader