Як по-справжньому виглядає автентичний щавлевий борщ: не зелений, а білий
Як по-справжньому виглядає автентичний щавлевий борщ: не зелений, а білий

Як по-справжньому виглядає автентичний щавлевий борщ: не зелений, а білий

Щавлевий борщ – це популярна українська страва, яку готують саме у весняно-літній період. В основі, зазвичай, наваристий м'ясний бульйон. Зелень додає освіжаючої кислинки та зеленого забарвлення. Але колись цей борщ мав саме білий колір, тому що готувався на кислому молоці.

Разом з господинями Вінниччини Галиною та Оленою білий щавлевий борщ приготував відомий український телеведучний Костянтин Грубич. Рецептом поділився на своїй сторінці у Facebook.

Як по-справжньому виглядає автентичний щавлевий борщ: не зелений, а білий

Інгредієнти:

  • вода – 1 л
  • кисле молоко (або кефір чи сироватка) – 1 л
  • пшоно замочене – 150 г
  • картопля – 300 г
  • яйця варені – 3 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • квасець (щавель) – 200 г
  • цибуля зелена – 50 г
  • петрушка – 30 г
  • сіль, перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

Як по-справжньому виглядає автентичний щавлевий борщ: не зелений, а білий

1. Відварити яйця.

2. У воду закинути пшоно і нарізану кубиком картоплю.

3. Нарізати цибулю.

4. Добре промити щавель та нарізати.

5. Натерти моркву. Разом з цибулею відправити у сковорідку смажитись.

6. Відварені яйця нарізати великими шматочками.

7. До картоплі з пшоном додати кисле молоко. Борщ не повинен дуже кипіти

8. Додати щавель, зелену цибулю, нарізані яйця, засмажку.

Як по-справжньому виглядає автентичний щавлевий борщ: не зелений, а білий

9. Додати подрібнену зелень.

10. Засипати трохи перцю і дати покипіти буквально хвилину.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пісний борщ з консервованою квасолею
  • Борщ зелений
  • Борщ із болгарським перцем
Джерело матеріала
loader
loader