Щавлевий борщ – це популярна українська страва, яку готують саме у весняно-літній період. В основі, зазвичай, наваристий м'ясний бульйон. Зелень додає освіжаючої кислинки та зеленого забарвлення. Але колись цей борщ мав саме білий колір, тому що готувався на кислому молоці.
Разом з господинями Вінниччини Галиною та Оленою білий щавлевий борщ приготував відомий український телеведучний Костянтин Грубич. Рецептом поділився на своїй сторінці у Facebook.
Інгредієнти:
- вода – 1 л
- кисле молоко (або кефір чи сироватка) – 1 л
- пшоно замочене – 150 г
- картопля – 300 г
- яйця варені – 3 шт.
- цибуля – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- квасець (щавель) – 200 г
- цибуля зелена – 50 г
- петрушка – 30 г
- сіль, перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
1. Відварити яйця.
2. У воду закинути пшоно і нарізану кубиком картоплю.
3. Нарізати цибулю.
4. Добре промити щавель та нарізати.
5. Натерти моркву. Разом з цибулею відправити у сковорідку смажитись.
6. Відварені яйця нарізати великими шматочками.
7. До картоплі з пшоном додати кисле молоко. Борщ не повинен дуже кипіти
8. Додати щавель, зелену цибулю, нарізані яйця, засмажку.
9. Додати подрібнену зелень.
10. Засипати трохи перцю і дати покипіти буквально хвилину.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пісний борщ з консервованою квасолею
- Борщ зелений
- Борщ із болгарським перцем