Хрустка пісочна галета з грушею до чаю: варіант елементарного десерту для всієї родини
Хрустка пісочна галета з грушею до чаю: варіант елементарного десерту для всієї родини

Хрустка пісочна галета з грушею до чаю: варіант елементарного десерту для всієї родини

 Галета – це вишуканийдесерт який ви зможете приготувати до чаю за лічені хвилини. Тісто просте, не потребує тривалого вимішування і після випікання виходить дуже хрустким та золотистим. Ідеально поєднується із соковитою начинкою.

Ідея приготування хрусткої пісочної галети з грушею опублікована на сторінці фудблогерки zhuravlina_cooking в Instagram. Обов'язково додайте вкінці мед та горіхи.

Хрустка пісочна галета з грушею до чаю: варіант елементарного десерту для всієї родини

Інгредієнти:

  • борошно – 200 г
  • цукор – 1 ст.л. (за смаком)
  • вершкове масло – 100 г
  • сіль – 1/4 ч.л.
  • холодна вода – 3-4 ст.л.

Інгредієнти для начинки:

  • груша – 2 шт.
  • цукор
  • мед та горішки – за бажанням

Спосіб приготування:

1. Вершкове холодне масло перетерти з борошном в крихту.

2. Додати цукор, сіль, воду холодну і вимішувати декілька хвилин тісто.

3. Перекласти в холодильник на 30 хвилин чи морозильну камеру на 7-10 хвилин.

4. Грушу нарізати скибочками.

Хрустка пісочна галета з грушею до чаю: варіант елементарного десерту для всієї родини

5. Пергамент присипати борошном, викласти тісто, розкотити качалкою.

6. Посипати цукром (кількість цукру за бажанням).

Хрустка пісочна галета з грушею до чаю: варіант елементарного десерту для всієї родини

7. Викласти грушу і знову посипати цукром.

8. Бортики підгорнути, змастити жовтком.

9. Перекласти в розігріту духовку до 180 градусів на 30-40 хвилин.

10. Готову галету краще їсти охолодженою. Полити медом та посипати горішками.

Хрустка пісочна галета з грушею до чаю: варіант елементарного десерту для всієї родини

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Сирники з грушею
  • Салат із грушею і куркою
  • Салат з грушею і сиром
Джерело матеріала
loader
loader