Галета – це вишуканийдесерт який ви зможете приготувати до чаю за лічені хвилини. Тісто просте, не потребує тривалого вимішування і після випікання виходить дуже хрустким та золотистим. Ідеально поєднується із соковитою начинкою.
Ідея приготування хрусткої пісочної галети з грушею опублікована на сторінці фудблогерки zhuravlina_cooking в Instagram. Обов'язково додайте вкінці мед та горіхи.
Інгредієнти:
- борошно – 200 г
- цукор – 1 ст.л. (за смаком)
- вершкове масло – 100 г
- сіль – 1/4 ч.л.
- холодна вода – 3-4 ст.л.
Інгредієнти для начинки:
- груша – 2 шт.
- цукор
- мед та горішки – за бажанням
Спосіб приготування:
1. Вершкове холодне масло перетерти з борошном в крихту.
2. Додати цукор, сіль, воду холодну і вимішувати декілька хвилин тісто.
3. Перекласти в холодильник на 30 хвилин чи морозильну камеру на 7-10 хвилин.
4. Грушу нарізати скибочками.
5. Пергамент присипати борошном, викласти тісто, розкотити качалкою.
6. Посипати цукром (кількість цукру за бажанням).
7. Викласти грушу і знову посипати цукром.
8. Бортики підгорнути, змастити жовтком.
9. Перекласти в розігріту духовку до 180 градусів на 30-40 хвилин.
10. Готову галету краще їсти охолодженою. Полити медом та посипати горішками.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Сирники з грушею
- Салат із грушею і куркою
- Салат з грушею і сиром